Трявна - Велико Търново

 

Шумен – Трявна - Велико Търново - Шумен

18 ноември 2023 год.

     В 7.00 ч Отпътуване от Шумен (от бензиностанция OMV – между Била и пазара) за Трявна - градче от онези, в които винаги ще искаш да се върнеш. Възможност да минете по Гърбавия мост, да видите Часовниковата кула (символите на града), да минете по улицата на занаятите (автентичната улица на занаятите е възстановена по европейски проект през 2006г. и от тогава всички дюкяни там са във върожденски стил). Да се насладите на тревненските дърворезби, които и до днес украсяват домовете и храмовете в Трявна.

Възможност за поклонение в църквите „Св. Архангел Михаил” и „Св. Георги”. Пожелание посещение на: музей на иконата, музеят „Тревненска иконописна школа“, музеят на резбарското и зографското изкуство, Даскаловата къща, музеят на азиатското и африканското изкуство, Школото, Райковата къща, Славейковата къща, Ангелкънчевата къща, картинната галерия „Тотьо Гъбенски” и др. Възможност да пиете кафе на пясък приготвено по стара рецепта във Възрожденското кафене, любимо място на тревненци и гостите на града.

    Програмата ни продължава с посещение на старопрестолната столица Велико Търново - колоритен град с пет хилядолетна история. Град, който и днес продължава да се развива и да бъде притегателен център за хора от цяла България.  Групово посещение на парк  „Мини България“.  Свободно време и възможност за посещение на: хълма  „Царевец“, музей на илюзиите, „Мултимедиен посетителски център Царевград Търнов” - музей на восъчните фигури, параклис „Св. Мина“ разходка по Самоводската чаршия и др. Може да ведете Омуртаговата колона в църквата „Св. 40 мъченици“.  

     През изнизващите се последни десетина години в старият център на Велико Търново се родиха и нови шедьоври... – Най-старият и емблематичен от всички останали Ресторанти „Щастливеца". Това е едно от местата посещавани от хиляди туристи ежегодно според класациите на Tripadvisor.  Обзавеждането на двете нива от заведението е тематично. Посветено на времето, в което е живял и творил великия писател Алеко Константинов – „Щастливеца“. Кухнята е изцяло домашна авторска с качествени и специално подбрани продукти, а намигването към съвремието са новите техники при приготовлението на храната. За старите рецепти в новаторски вариант с подбрано питие или само за чаша кафе можете да разчитате на Щастливеца. От втория етаж на ресторанта се разкрива панорамна гледка към старата част на града.   

     Отпътуване за Шумен.

Цена: при минимум група от 25 човека - 55лв/ човек;

Цената включва: транспорт с лицензиран автобус, придружител от фирмата.

Цената не включва :

Входни такси на посещаваните обекти и разходи от личен характер:

Входни такси:

за Трявна:

Даскаловата къща,  Старото школо, Музей на иконата, Славейковата къща, Райковата къща, Къща музей „Ангел Кънчев”, Музей на азиатското и африканско изкуство:

За 1 обект: възрастни - 5 лв.; пенсионери - 3 лв.; учащи - 2 лв.; беседа за цялата група - ..... лв.

Обходен билет за три музейни обекта за групи над 10 души: възрастни - 12 лв.; пенсионери – 7 лв; учащи - 5 лв.
Обходни билети за шест муз. обекта: възрастни - 22 лв.; пенсионери - 12 лв; учащи – 10лв.

За Велико Търново:

Парк  мини България –възрастни - 15лв.; учащи и пенсионери - 10лв.;

хълм Царевец –възрастни - 10 лв.;  5лв. учащи и пенси; беседа 30лв.;

Мултимедиен посетителски център „Царевград  Търнов“ (музей на восъчните фигури)  - 10лв. за възрастни; 5лв. за учащи и възрастни над 60 год.; беседа 10лв.;

музей на Илюзиите – възрастни - 15лв.; ученици, пенсионери и инвалиди 10лв.; студенти – 12 лв;

 Забележка: Местата за сядане в автобуса се определят по реда на записване!                     

Туроператорът си запазва правото на промяна в последователността на  програмата и не носи отговорност за промяна на входните такси!