Констанца

Констанца и Мамая

юли 2024 год.

          Отпътуване от Шумен в 6:00ч от бензиностанция ОМВ/между Била и пазара,  за Констанца (Кюстенджа). Някога територия на България, днес румънския град притежава едно от най-големите пристанища в Европа.

       Пристигане в Констанца, почивка. Пешеходна разходка в старата част на града. Възможност да видите: катедралата „Св. Св. Петър и Павел”, джамията „Великия Махмути”(пожелание изкачване по 140-те стъпала до върха на минарето, от където се открива прекрасна гледка към морето и курорта Мамая), паметника на Овидий и къщата с лъвовете, сградата на музея на националната история и археология(вторият по важност музей в Румъния след този в Букурещ). Перлата на града е Казиното - построено през 1909 г. в стил арт деко. В Констанца живеят представители на няколко етноса. За това свидетелстват многобройните храмове на различни религии - православни църкви, католическа катедрала и джамия (вход 6 леи)(куполната част на джамията е от железобетон). Свободно време.

       Отпътуване за Мамая (най-големият и най-посещаван морски курорт на Румъния). Възможност за панорамна обиколка на курорта с Телегондола. Цената на лифта е 30 леи за човек, движещ се на 50 метра височина над хотелите в курорта. Посещение на уникалната дървена Църква „Св. Мина“, разположена в парк Табакария и езеро със същото име. 

 Посещение на Vivo Мall в Констанца и свободно време.

       Отпътуване за България.

                  Цена при група от минимум 30 човека - 65 лв/човек

Цената включва: транспорт с лицензиран автобус, пътни и гранични такси,медицинска застраховка за лица до 65г, екскурзовод, придружител от фирмата.

Цената не включва: входни такси на посещаваните обекти, разходи от личен характер, доплащане за застраховка за лица от 65 до 74  - 2лв, от 75г до 85г – 3лв.

Необходими документи:  лична карта или задграничен паспорт с 6 месечна валидност към датата на връщане;

За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите/ родителя (оригинал и 2 копия), акт за раждане (оригинал и 2 копия);

Срок и начин за записване : до 2 юли  с внесено капаро 20лв, доплащане до 5 юли.

         Забележка: Местата в автобуса се определят по реда на записване!

   Туроператорът си запазва правото на промяна в последователността на програмата и не носи отговорност за непроведени допълнителни екскурзии по независещи от него причини!

Не носи отговорност при промяна на входните такси на посещаваните обекти!

Туроператорът не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти!