Нова година в Сърбия 2024

 

Посрещане на Новата 2024 година  вДимитровград -  Сърбия

Шумен –Димитровград (Сърбия) - Ниш – Пирот –Суковски манастир - Шумен

30.12.2022г – 02.01.2023г

4дни / 3 нощувки 

1 ден (30 декември): 6.00ч отпътуване от Шумен от OMV бензиностанция за Димитровград- център на българската общност  в Сърбия. Мнозина българи всяка седмица отскачат до първите градчета в днешна Сърбия, за да хапнат от традиционната кухня на съседите. Едва ли има човек, който да не обича плескавицата, чевапчичи или ущипци. Основен фактор за хранителния туризъм до Сърбия, е високата качество на храната. Там все още скарата се приготвя от истинско месо.

След няколко почивки по пътя пристигане в Димитровград - другото име на града, не по-малко известно е Цариброд - доста малък град, но предпочитана дестинация от много българи. В центъра на града има паметник на Васил Левски. Настаняване в хотел Happy 3*. Пешеходна обиколка с екскурзовод на български език, свободно време да се потопим в празничната атмосфера, вечеря (пожелание - срещу доплащане) нощувка.

2 ден (31 декември): Закуска. Отпътуване за град Ниш(в Античността - Наисус) - третият по големина град в Сърбия, градът на Император Константин Велики. Туристическата програма в Ниш започва с посещение на една от най-хубавите и запазени турски крепости на Балканите „Нишката твърджава”, разположена край река Нишава, изградена през 1723г върху антични византийски и средновековни останки от крепост. Комплекса е изключително добре реставриран, като са запазени старата турска баня хамам, джамията Бали бей, Лапидариума. Старинните помещения в крепостта днес са превърнати в заведения, картинна галерия, и магазин за сувенири. Продължаваме със сградата „Бановина“, в която в момента се помещава Нишкият университет, Чаирската чешма, сградата на Кметството – една от най-красивите архитектурни сгради в Ниш, площад Крал Милан, търговската улица, Казанджийското сокаче – част от старата Нишка чаршия. Свободно време с възможност да пиете автентично сръбско кафе и отпътуване за хотела, като по път може да се види резиденцията на Император Константин с мозайка от 3 век (в реставрация). При възможност, посещение на винарна „Малча“, с предварителна заявка.  

Връщане в хотела,обяд, свободно време, подготовка за посрещане на Новата година. Новогодишна празнична вечеря с жива музика, с богато меню от салати, основни и десерти, неограничено количество на алкохолни и безалкохолни напитки, нощувка.

3 ден (1 януари): Късна закуска. Отпътуване за Пирот - малък град в Източна Сърбия, който в миналото е бил български, но след подписването на Ньойския договор като част от Западните покрайнини, е отцепен от територията ни. Въпреки това голяма част от жителите му са все още с българско самосъзнание на говорят на български език. Пирот е известен със своята крепост, дори името му означава „крепост“, много наподобяваща на „Баба Вида“ във Видин. Река Нишава разделя Пирот на две части. При възможност ще посетим „Музея на Понишавието“ -  представлява традиционна балканска къща на близо 200 години. Принадлежала е на пиротския търговец Мали Риста. В музея е изложена постоянна етнографска експозиция, показваща традиционния бит на местните от 19-и век. Поклонение в Суковският манастир, разположен на десния бряг на река Ерма, край едноименното село Суково. Датата на изграждането на манастира и ктиторите му не са известни. От малкото запазени сведения се знае, че е разрушаван няколко пъти, и че е бил изписан в 1606 година. Църквата, посветена на Успение Богородично, е построена в 1857 година. По преданието ктитор е Сали бей от Пирот, който издига новата църква върху основите на стара в знак на благодарност за оздравяването на сина си Емин. Църквата е изписана в 1869 година от Васил Попхристов от Самоков.                                                                  Връщане в хотела,обяд, свободно време.                                                                                                       

Празнична вечеря с жива музика, с богато меню от салати, основни и десерти, неограничено количество на алкохолни и безалкохолни напитки, нощувка.

4 ден (2 януари): Закуска, свободно време за пазаруване, разходка и др.  

 

Отпътуване за Шумен.

Цена при група от минимум 20 човека 815 лв/ човек в двойна, тройна стая

Цената включва: транспорт с лицензиран автобус, 1 нощувка със закуска, 2 All inclusive(2 нощувки, 2 закуски, 2 обяда, 2 празнични вечери на 31.12 и 01.01, алкохолни и безалкохолни напитки, кафе, чай, сок ) екскурзоводско обслужване на български език, придружител от Адрина Тур.

* Новогодишна празнична вечеря  с жива музика на 31.12, с богато меню и неограничено количество на алкохолни и безалкохолни напитки и др;

* Празнична вечеря  с жива музика на 01.01, с богато меню и неограничено количество на алкохолни и безалкохолни напитки и др;

Цената не включва:                                                                                                                                         

Доплащане за единична стая - .....лв.

* 1 обяд и 1 вечеря на 30.12 2022год.

* Доплащане за мед. застраховка за лица от 65г. до 74г. – 8 лв.

* Доплащане за мед. застраховка за лица от 75г. до 85г. – 12лв.

* Лица над 85г. не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие!!!

Входни такси на обектите:

*Челе кула – 250 динара/ човек при група от минимум 10 човека;

*Музей на Понишавието – 150 динара;

Забележка: * Местата в автобуса се определят по реда на записване!

* Входните такси са ориентировъчни и са актуални към момента на изработване на офертата, Туроператорът не носи отговорност при тяхната промяна и туристите заплащат актуалните такси по време на пътуването.

Валутен курс: 1лв ≈ 59,99 RSD (сръбски динари)

Начин на плащане: Депозит при записване 250лв. до 30.08.2023г. и доплащане до 10.12.2023 год.

Необходими документи:

* Лична карта или задграничен паспорт с валидност към датата на заминаване мин. 6 месеца.

 

* За деца до 18год., пътуващи с 1 или без родители е необходимо: нотариално заверена декларация от родителя/лите  и акт за раждане /оригинал + 2 копия/.

 ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти!
ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промяна в цената и последователността на програмата по независещи 

Inactive Modules

You should publish modules to the "inactive" position and set the Menus to "All", for them to show up on pages where there is no active menu ID. This is a bug/feature of Joomla that causes only menu items in the "All" setting to show up.