Флора Бургас 2024

 

Шумен - Акве Калиде -

цветно изложение в Бургас -

Джъмбо - Шумен

27 април 2024г. 

             8.00 часа – отпътуване от Шумен за „Акве Калиде“ (при група от минимум 15 желаещи за посещение!) - мястото, събрало в себе си хилядолетна история, привличащо посетители с множество разнообразни възможности за релакс и забавления. Археологическите ценности намерени в Акве калиде са крепостните стени на древния град Терме (Термополис), римските бани от І век сл. Хр. с топъл и студен басейн, различни средновековни помещения. Те са достъпни за туристите чрез изградените модерни пасарелки, които улесняват преминаването и разглеждането им, а с историята ще се запознаете от 10 минутен филм.

      Програмата ни продължава с посещение на Националната изложба на цветя „Флора Бургас 2024“. Националната изложба за цветя с международно участие „ФЛОРА БУРГАС“ продължава традициите си на събитие от 1980 г., намерили добър отзвук сред българските и чуждестранни гости и специалисти.“ФЛОРА БУРГАС“ се провежда ежегодно в периода април - май на територията на „Приморски парк“ – гр. Бургас.Организатор е Община Бургас с цел и задачи на изложбата:

     Популяризиране на българския и световен опит в производството на цветя и декоративна растителност, паркоустрояването, озеленяването, опазването на природната среда, благоустрояването и естетизирането на населените места.

     Тя изпълнява и допълнителни задачи, свързани с развитието на цветарството, генетиката и селекцията, обогатяването на местната флора с нови видове, сортове, повишаване на декоративните качества на растителността в интериора и екстериора, повишаване естетиката на бита и естетическото възпитание у хората, обучава кадри, утвърждава ролята на растителността, като важен екологически фактор на средата за живеене, труд и отдих.

     Традиционно експозицията обхваща демонстрация на аранжировки от отрязан цвят, листно-декоративни растения, саксийни култури, посадъчен материал, архитектурни и художествени изделия и елементи, лека градинска техника, инструментариум, препарати и др., експонати имащи отношение към тематиката на изложбата.

     Цветното изложение „Флора“ ще събере и тази пролет фирми и аранжори, стараещи се да направят своя кът най-атрактивен. Тази година най-пъстрото и очаквано цветно събитие  ще се проведе в дните от 27-ми април до 6-ти май.

     В работната програма на събитието, вече са заложени десетки демонстрации, майсторски класове и презентации.

     Ще има подробности за всеки от участниците, предлаганите цветя, подготовката на арт инсталациите, тематичните демонстрации и презентации, част от „Флора 2024".

     Посещение на магазин Джъмбо.

     Отпътуване за Шумен.

           Цена: при група от 30 човека  40 лв /човек                                  

Цената включва: транспорт с лицензиран автобус; придружител от Адрина тур;

Цената не включва: входни такси за посещаваните обекти и разходи от личен характер;

Входни такси: „Акве Калиде“:

  1. Посещение на Музейна експозиция „Банята на Сюлейман Великолепни” с 3D прожекция – възрастни 6 лв; у-щи и пенсионери – 5 лв(при група над 20 чов – 5 лв/човек!).
  2. Музеен комплекс Акве Калиде и Посещение на Музеен комплекс с 3D прожекция - възрастни 16 лв; у-щи и пенсионери – 14 лв(при група над 10 чов. – 14 лв/човек)

    Забележка: Местата за сядане в автобуса се определят по реда на записване и внесено капаро!

       Туроператорът си запазва правото на промяна в последователността на програмата и не носи отговорност за непроведени допълнителни екскурзии по независещи от него причини! Не носи отговорност при промяна на входните такси на посещаваните обекти!

Inactive Modules

You should publish modules to the "inactive" position and set the Menus to "All", for them to show up on pages where there is no active menu ID. This is a bug/feature of Joomla that causes only menu items in the "All" setting to show up.