Силистра -Тутракан

 

Шумен - Силистра -Айдемирски манастир -

Сребърна - Тутракан- Шумен

19 септември 2021г

 

Отпътуване от Шумен за Силистрав 7.00ч. от  OMV бензиностанция.Поклонение в Катедрален храм  „Св. Св. Петър и Павел” пред: копия на Чудотворни икони на Св. Богородица и пред мощите на: Св. Дасий Доростолски, Св. Преподобна Димитра Киевска и мощите на много други светии,(при  възможност) за посещение на исторически музей. Посещение на крепостта „Меджиди Табия“ – добре запазена турска отбранителна крепост, датираща от 1847 г. издигната на един от най–красивите хълмове край Силистра,единствената напълно съхранена от османската епоха в България. Уникалното при нея са високите стени и подземните тунели, които стигат от хълма до ключови места в другият край на града.Поклонение в Айдемирски  манастир „Покров Богородичен”, където се съхраняват мощи на Св. Тезий.

Посещение на природен резерват Сребърна , който се  намира  на пътя на прелетните птици Виа Понтика и е известен с уникалните и разнообразни видове водоплаващи птици в него.

В Тутракан възможност за посещение на  единствения по рода си в България и на Балканския полуостров музей на Дунавския риболов и лодкостроене, където ще се запознаете с историята на риболова и ще видите оригинални предмети, историческия музей, Архитектурен резерват „Рибарското селище“, църквата„Св. Николай”. Отпътуване за Шумен.

Цена при група от минимум 20 човека 29лв /човек

Цената включва: транспорт с лицензиран автобус,придружител от Адрина Тур.

Цената не включва: входни такси на посещаваните обекти, разходи от личен характер

Входни такси:Силистра:исторически музей: крепост Меджиди табия: възрастни 5лв/ човек; учащи,пенсионери 2лв, беседа 6 лв за група Сребърна: възрастни 5лв/ човек , учащи, пенсионери, лица с увреждания - 1лв,Тутракан:музей на Дунавския риболов и лодкостроене - възрастни 3лв,учащи и пенсионери  - 2 лв, Исторически музей:- възрастни 3лв, учащи и пенсионери  - 2 лв

Забележка:

*Местата в автобуса се определят по реда на записване!!!

*Желаещите  да пътуват трябва да се съобразят с  противоепидемичните мерки – да носят със себе си маски и дезинфектант за лично ползване. 

Туроператорът си запазва правото на промяна в последователността на програмата и не носи отговорност за непроведени допълнителни екскурзии по независещи от него причини! Не носи отговорност при промяна на входните такси на посещаваните обекти!