Родопска теснолинейка

ЛЯТНО ПРИКЛЮЧЕНИЕ С РОДОПСКАТА ТЕСНОЛИНЕЙКА

Шумен – Велинград – Банско- Разлог - Шумен

27 август – 29 август 2021 г

3 дни/2 нощувки 

     1 ден: Отпътуване от Шумен в 6:00ч от бензиностанция ОМВ/между Била и пазара/ за град Велинград. При възможност посещение на исторически музей , езерото Клептуза-най-големият карстов извор в България и символ на Велинград. Пътуването ни продължава с родопската теснолинейка Септември -Добринище  по маршрут Велинград – Банско за една  вълнуваща разходка по време, на която ще се насладите на живописни планински гледки. Поради особеностите на трасето през планината тази линия е известна още като Алпийската железница на Балканите. Общата дължина на линията е 124,7 км и свързва Горнотракийската низина, Родопите, Рила и Пирин. По маршрута е разположена и най-високата гара на Балканския полуостров- гара Аврамово 1267м.н.в. Влаковете са абсолютно точни и се движат с приблизително 4 часа разлика.

Пристигане в Банско. Настаняване в хотел  4*, вечеря, нощувка.

      2 ден: Закуска. Свободно време  за разходка, качване на лифт, ползване на открит и закрит басейн в хотела. Всеки според своите предпочитания може да посети: музей-мемориал на Паисий Хилендарски, построен на мястото където е била родната му къща; къща-музей на поета Никола Вапцаров; къща-музей  Неофит Рилски; Веляновата къща - най-добре запазената къща от епохата на Възраждането; църквата „Света Троица” от далечната 1835 г. - символ на града и образец на изобретателността на местните жители да издигнат храм с невиждани за времето си размери; постоянна иконна изложба. Вечеря, нощувка.

     3 ден: Закуска. Отпътуване от Банско за Разлог с автобуса. Свободно време с възможност за разглеждане на забележителностите на града.

   Отпътуване за Шумен.

                  Цена при група: от минимум 18 човека - 189лв/човек при настанени двама в двойна стая

Цената включва: транспорт с лицензиран автобус, 2 нощувки, 2 закуски, 2 вечери, ползване на външен и вътрешен басейн, парна баня, джакузи, фитнес зала, придружител от Адрина Тур;

Цената не включва:билет за теснолинейката, входни такси на посещаваните обекти, лифт,разходи от личен характер.

Начин и срок на плащане: капаро 70лв при записване до 23 август 2021 год.!

Входни такси:

Билет за теснолинейката по маршрут Велинград – Банско – 4,20лв/човек

Велинград:

Исторически музей – възр. 2лв, у-щи,студенти и пенс. 1лв, лица с телк –безплатно, беседа- 6лв/група

Банско:

Музей-мемориал Паисий Хилендарски – 1лв/ човек;

Къща-музей Никола Вапцаров – възр. 3лв/човек; у-щи,студенти и пенс. 1лв, беседа 5лв/група;

Къща- музей Неофит Рилски – възр. 3лв/човек; у-щи,студенти и пенс. 1лв, беседа 5лв/група;

Велянова къща -- възр 3лв/човек; у-щи,студенти и пенс. 1лв, беседа 5лв/група;

Разлог:

Исторически музей – възр. 2лв/ човек; у-щи, студенти,пенс 1лв;

Местата в автобуса се определят по реда на записване!!! 

      Желаещите  да пътуват трябва да се съобразят с  противоепидемичните мерки – да носят със себе си маски и дезинфектант за лично ползване. 

     Туроператорът си запазва правото на промяна в последователността на програмата и не носи отговорност за не проведени допълнителни екскурзии по независещи от него причини!

Туроператорът не носи отговорност при промяна на входните такси на обектите.