Дяволската пътека


Шумен - язовир Въча - Михалково - пещера Дяволското гърло - Буйново -

Дяволската пътека - Ягодинска пещера – Орлово око - Шумен 

23 - 25 юли 2021 

3 дни / 2 нощувки

1 ден: 6.30 ч отпътуване от бензиностанция OMV Шумен. Свободно време за обяд и фотопауза  на  яз. Въча. В Михалково ще имате възможност сами да си налеете естествено газирана минерална вода с изключително високи качества. Посещение на пещера    Дяволското гърло, настаняване в къща за гости. Вечеря, нощувка.

2 ден: Закуска. Чудесата и красотите на Родопите не могат да се опишат с думи. За да усетите магията и част от тази истинска красота, Ви предлагаме заедно да направим пешеходен преход по Среднопланинската  атрактивна Дяволска  пътека. Идеята за изграждане на тази пътека е породена от природния потенциал на левия приток на р. Буйновска, изследван и проучван цели 8 години. Местността представя уникално единство от силно атрактивна природна композиция, съчетание от скални форми, водопади, водни каскади, ерозионни котли, скални венци и др.  Освен красивите гледки, пътеката  и нейният малък / голям  кръг ще ни предложат  и доста предизвикателства – маршрутът не е лек, но не е и невъзможен за масови туристи, въпреки това човек трябва да тръгне добре подготвен по него. Най-ниската точка на Дяволската пътека е на 945 м надм. в., а най-високата - 1356 м.  Прехода по Големия кръг е с продължителност  6-7 часа. Върви се по маркирана и обезопасена пътека. Покрай пътеката има дървени беседки и  заслони за почивка. Най-атрактивната част - преминаването под естествения скален „Дяволски мост“ (Шейтан кьопрю) и през стеснения ждреловиден участък  се преминава по дървени платформи, захванати със стоманени конзоли за скалите. При възможност ще посетим музея на Катрана(Катранджийница). Връщане в хотела, вечеря, нощувка.

3 ден: Закуска, освобождаване на стаите. Посещение на Ягодинска пещера, пътуване с високопроходими превозни средства до наблюдателна площадка „Орлово око“ на връх Св. Илия(1563м), от където се разкриват великолепни гледки към Буйновско ждрело, ридовете на Родопите, а при  ясно време се виждат дори Рила и Пирин. Отпътуване за Шумен!

           Цена: при група от минимум 18 човека 169лв!          

Цената включва: транспорт с лицензиран автобус, 2 нощувки и 2 закуски, 2 вечери, мед. застраховка, придружител от Адрина Тур.

Цената не включва: входни такси на посещаваните обекти, такса за високопроходими превозни средства (10 лв/ човек) и разходи от личен характер!

Начин на записване: капаро 30% от цената при записване до 15 май, доплащане до 12 юли 2021 год.

Входни такси на обектите:

Ягодинска пещера: възр - 8 лв; деца( от 7 до 18 г.) - 4лв; студенти(при паказване на док.) - 5 лв;

Пещера Дяволско гърло:  възр - 6 лв.; учащи 3 лв.; пенсионери – 5 лв;;                                           

Забележка:

*Местата в автобуса се определят по реда на записване и внесено капаро 30%!

*Желаещите  да пътуват трябва да се съобразят с  противоепидемичните мерки – да носят със себе си маски и дезинфектант за лично ползване. 

*Задължително изискване към туристите е да се движат като група по време на преходите;  

*Преходът е за туристи с добра физическа подготовка, които нямат здравословни проблеми, физически издръжливи за преодоляване на трудни туристически маршрути!;                                                                                                                             

 *При влошаване на метеорологичните условия водачът има право да промени програмата, от съображения за сигурност на туристите;

Препоръчана екипировка при прехода до върховете: 
Удобни туристически обувки с добро сцепление, раница, памучно бельо, чорапи, анцуг, блуза, яке, шапка, тънък шал, слънчеви очила, слънцезащитен крем, дъждобран, пластмасова бутилка за вода - 500 мл., лекарства. 

Туроператорът си запазва правото на промяна в последователността на програмата и не носи отговорност за непроведени допълнителни екскурзии по независещи от него причини!

Не носи отговорност при промяна на входните такси на посещаваните обекти!