Девин - Михалково


Шумен - Пловдив – Бачковски манастир - Пампорово –

Роженска обсерватория - Момчиловци - Девин –

Беденски бани - Михалково – яз. Въча - Шумен

17 - 21 юли 2019 

5 дни / 4 нощувки 

1 ден: 06.00ч. отпътуване от бензиностанция OMV Шумен. Свободно време в Пловдив (възможност за разходка в стария град, напитка в заведението над Римския амфитеатър, поклонение в Митрополитски храм „Св. Марина“ или разходка по главната улица на града). Почивка на Бачковски манастир „Успение Богородично” - възможност за поклонение пред чудотворната икона на Богородица, свободно време и разходка. Пристигане в курортен комплекс Пампорово, настаняване в хотел 3 ⃰, вечеря, нощувка.

2 ден: Закуска, освобождаване на хотела и отпътуване за Националната астрономическа обсерватория „Рожен“ - най-голямата в Югоизточна Европа и на Балканския полуостров. Ще имате възможност да чуете лекция под купола на 2 м телескоп. Ако желаете да се запознаете с един от елените на „Дядо Коледа“ ще имате възможност да го направите във ферма за северни елени край с. Момчиловци. Посещение на етнографски музей в село Момчиловци  (1150 м надморска височина) -заобиколено от живописна природа и разнообразни забележителности от културно-историческо естество. Разходка с местен екскурзовод: Поклонение в  храм „Св. Св. Константин и Елена“ от 1836 г., а камбанарията му се смята за шедьовър на каменоделското изкуство. Може да си налеете вода от аязмото с лековита вода „Св. Илия“. Важни обекти, които заслужават внимание са трите кръста, издигащи се върху три възвишения (на изток, запад и север) и 24-те параклиси, ограждащи  Момчиловци като свещен кръг и посветени на всички светии. Пожелание може да присъствате на демонстрация за продукта родопско кисело мляко, след което ще имате възможност да го опитате с или без  домашно сладко. Програмата продължава през архитектурен резерват Широка лъка за Девин. Настаняване в хотел 3*, свободно време, вечеря (пожелание и срещу заплащане).

3 ден: Закуска. Отпътуване за горещия извор „Беденски минерални бани“, водата от който извира с температура от 73 до 76 градуса по С. Възможност да се потопите в басейна с минерална вода, която съдържа много минерали и полезни съставки. Пешеходен преход по екопътека „Струилица“ до водопад  Самодивско пръскало край Девин по поречието на р. Девинска.

Връщане в хотела в Девин, свободно време, разходка и др., вечеря(пожелание и срещу заплащане), нощувка.

4 ден: Закуска, свободно време за атракции в аква парк „Персенк“, басейн, СПА процедури, разходка и др., вечеря(пожелание и срещу заплащане), нощувка.

5 ден: Закуска, освобождаване на хотела и отпътуване за Михалково. Ще имате възможност сами да си налеете естествено газирана минерална вода с изключително високи качества. Свободно време за обяд и фотопауза  на  яз. Въча.  Прибиране в Шумен вечерта.

              Цена: при група от минимум 18 човека 207лв/ човек

                          при група от минимум 30 човека 191лв/човек

Цената включва: транспорт с лицензиран автобус, 4 нощувки, 4 закуски, 1 вечеря, мед. застраховка, придружител от Адрина Тур.

Цената не включва: входни такси на посещаваните обекти, 3 вечери, разходи от личен характер!

Начин  и срок на плащане: 30% от сумата при записване /до 10 май  2019 год./;  доплащане 10 дни преди пътуването!

Забележка: Местата в автобуса се определят по реда на записване и внесено капаро 30%!

*За Беденски минерални бани носете бански.

*За пешеходния преход по екопътека „Струилица” удобни дрехи  и  обувки.

ВВходни такси на обектите:

обсерватория „Рожен“: възрастни – 5 лв., учащи и пенсионери - 2 лв.; Беседа – ......лв./група.

Ферма за северни елени: 3 лв. / посетител
Момчиловци – музей: възрастни – 2 лв.;

Демонстрация на кис. мляко: 6лв / човек;

Село Широка лъка: Етнографски музей „Згуровски конак”-  възр. – 2 лв.; пенсионери и учащи – 1 лв.; деца до 7 год. – безплатно              Църква „Успение Богородично”- Информационният център предлага разходка из Широка лъка с предварителна заявка. Цена – 20 лв.  

Басейн – Беденски мин. бани: 3,60 лв, деца: 2,40 лв.                                                                                                        

Аквапарк Персенк: към момента няма актуални цени!!!                                                                                                                                           

          Туроператорът си запазва правото на промяна в последователността на програмата и не носи отговорност за не проведени допълнителни екскурзии по независещи от него причини!

          Не носи отговорност при промяна на входните такси на посещаваните обекти!