Сибиу

 

Шумен - Манастирът в Куртя де Арджеш - Сибиу  - 

замъка Корвин - Алба Юлия - Турда - Сигишоара – Шумен

17 - 19  май 2019 год. 

3 дни / 2 нощувки

 

1 ден – 6.00 ч отпътуване от Шумен за северната ни съседка Румъния през Дунав мост. Разглеждане  на манастира Куртя де Арджеш – много известен манастир за румънците (строен през 15 в. от майстор Манол), с пищна и разнообразна  архитектура. Там са погребани голяма част от князете на Влахия и съвременните монарси на Румъния. Поклонение пред мощите на Св. Филотея Търновска, Св. Вах, Св. Сергий, Св. Вм. Татяна и др.  Настаняване в  хотел в Сибиу, вечеря(пожелание - срещу заплащане), нощувка.

2 ден – В 8.00 часа закуска. 8.30 ч  отпътуване за замъка Корвин в Хунедоара. Замъкът Хуняди или замък Корвин е замък в трансилванския град Хунедоара, днешна Румъния и датира от 14-ти век. Това е родния замък на Янош Хуняди и унгарския крал  Матиаш Корвин, който до 1541 г. е бил на територията на Кралство Унгария, а по-късно става Княжество Трансилвания. Като всеки замък и този си има легенда, която ще ви разкаже нашия екскурзовод.

 Следобяд полудневна екскурзия – пешеходна обиколка на Сибиу /Херманщат/. Пиаца Маре; двореца на Брукентал - една от най-забележителните барокови  сгради в града; синята къща, която е помещавала правната академия, академията за естествени науки, а по време на Втората световна война е била главната квартира на Гестапо; военния клуб; къщата на Хехт; вила Хуч. Пешеходната разходка продължава по Пиаца Мика - градската кула; мостът Връщане в Сибиу. на лъжците - първият железен мост, построен в Румъния през 1859 г. и свързва горния с долния град; къщата на изкуствата; историческия музей на фармацевтите; Пиаца Хует - кулата; кулата на грънчарите, кулата на дърводелците, Дебелата кула, кръглата Барутна кула, кулата на Кожарите.

Свободно време. Вечеря(пожелание - срещу заплащане), нощувка.

3 ден - В 8.00 часа закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Турда. Пътьом - обзорна автобусна обиколка на град Алба Юлия(на български Белград, т.е. „бялата крепост“), разположен е на брега на река Муреш. Посещение на най-интересната подземна забележителност в света солната мина  Турда. Мината се състои от зали и галерии, подземно езеро, където ще бъдете заобиколени от солни кристали,  като приказка в царството на солта. Най - интересните зали са Терезия достига най-дълбоко на 120 метра под земята, залата  Антон е на 108 метра, а залата Рудолф  е на 42 метра.

Обзорна обиколка на Сигишоара. Сигишоара е известен с Покритото стълбище, родната къща на Влад Цепеш, Цитаделата, Часовниковата кула- известна също като кула на Съвета. Отпътуване за Шумен.

           Цена: при група от  при минимум 18 пътуващи 263 лв / човек;

                      при група от  при минимум 30 пътуващи 233 лв / човек;

Цената включва: транспорт с лицензиран автобус, пътни и гранични такси, 2 нощувки, 2 закуски, пешеходна обиколка на Сибиу, полудневна екскурзия до замъка Корвин в Хунедоара, обзорна автобусна обиколка на Алба Юлия, посещение на солната мина в град Турда,  обзорна  обиколка на Сигишоара, екскурзовод през цялата време на пътуването и придружител от фирмата.

Цената не включва: 2 вечери в хотела, входни такси за посещаваните обекти, разходи от личен характер!

Входни такси

*манастира Куртя де Арджеш – 5 леи / човек

*замъка Корвин възрастен– 30 леи; учащи и студенти - 7 леи;  пенсионери - 15 леи;  снимане - 5леи;

*солна мина Турда - възрастен– 30 леи;  учащи , студенти и пенсионери – 15леи;

*Атракции в мината срещу  заплащане:

-Виенско колело 8мин – 5леи/ човек;

-Миниголф 20мин – 10 леи/човек;

-Боулинг 20мин – 10 леи/човек;

-Разходка с лодка в подземното езеро 20 мин- 15 леи за лодка, макс 3 човека;

Срок за записване и внасяне на капаро в размер на 80лв до 10 април и доплащане  -  до 10 работни дни преди датата на отпътуване!

 Необходими документи:

Лична карта или задграничен паспорт с 6-месечна валидност към датата на заминаване;

За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителя/родителите и акт за раждане /оригинали и 2 копия/ към документа за самоличност на детето.

Забележка:  *Местата за сядане в автобуса се определят по реда на записване.

ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти!

Туроператорът си запазва правото на промяна в последователността на програмата и не носи отговорност за не проведени допълнителни екскурзии по независещи от него причини!                                                                                                                

Входните такси на обектите са  ориентировъчни и туроператорът не носи отговорност при тяхната промяна!

При промени в цената на горивото, при по-малка численост на групата или други подобни, фирмата си запазва правото на съответна корекция в цената.