Априлци 1 ден

 

Празник на сланината и греяната ракия в Априлци

  

ШУМЕН - АПРИЛЦИ  - ШУМЕН

11 февруари 2023 год.

 

 

07.00 ч Отпътуване от Шумен от бензиностанция OMV за Априлци. Ще имате възможност да се присъедините към любимия на всички жители и гости на град Априлци празник на сланината и греяната ракия. Празник, въплътил в себе си пъстротата на селския бит и култура, превърнал се в традиция в това райско кътче в сърцето на Стара планина. Празникът, както всяка година, ще се проведе на площада в центъра на града. Той е организиран за първи път през 2011 година с цел опазване на старите български традиции чрез представяне на типичните за района печена сланина и греяна ракия на фона на народни песни, хора и хумор.

   Събитието през годините намери свои радетели, последователи и съмишленици в цялата страна, които превръщат площада в трибуна на неизчерпаема жизнерадост и неповторимост. Всички посетители имат възможност да вкусят от т.нар. „Бабина гозба“, приготвена от 30 кг. сланина, 500 яйца и 30 кг. праз лук, приготвена в „големия чорбаджийски тиган“.

   Отпътуване за Шумен около 15.30часа.

Цена: при група от минимум 20чов. - 50лв/ човек                               

Цената включва: транспорт с лицензиран автобус, придружител от Адрина Тур;

Цената не включва : входни такси на посещаваните обекти и разходи от личен характер;

       Забележка: Местата за сядане в автобуса се определят по реда на записване!

       Туроператорът си запазва правото на промяна в последователността на  програмата и не носи отговорност за промяна на входните такси!