Мердански и Марянски манастир

 

Мердански манастир - Марянски манастир - Елена                   

17 март 2018 г.

 

         Отпътуване от Шумен в 7:30ч. от бензиностанция OMV за Мердански манастир „Св. 40 мъченици”. Манастирът датира от времето на Второто Българско Царство(13в.), а днес е действащ девически. Според легендата е издигнат на мястото, където на 9 март 1230 г. търновският патриарх Йоаникий II посреща тържествено цар Иван Асен II след победата му при Клокотница, станала в деня на празника на св. 40 мъченици. Църквата е издигната през 1853г.                                       

 Отпътуване за Марянски манастир „Свето Преображение Господне”. Според легендите, на сегашното място манастирът е основан към VIII-IX век. и възстановен през 1993 г., а сегашната църква е изградена през 1835 год. Пожелание(при група от минимум 10 човека) посещение на Винарска изба Марян“ – цена  10 лв/човек: дегустация на 3 вина - по едно бяло, розе и червено с хапки за мезе. Обиколка на избата, следвайки пътя на виното, беседа.

Свободно време в гр. Елена и възможност за: поклонение в църквите „Свети Никола”, „Успение на Пресвета Богородица” и „Рождество на Пресвета Богородица”, посещение на Даскалоливницата, Камбуровият хан, Музей по палеонтология (Попниколовата къща), родната къща на Иларион Макариополски и др.

Отпътуване за Шумен.

            Цена при минимум 18чов. – 28лв/ човек  

                     при минимум 30чов. - 24лв/ човек

Цената включва: транспорт с лицензиран автобус, придружител от Адрина Тур.

Цената не включва: входни такси  на посещаваните обекти и разходи от личен характер!

     Групово посещение на обектите се осъществява при мин. 10 желаещи!

Входни такси за групово посещение:

Елена: за всеки музей –възрастен 2лв, учащи и пенсионери 1лв, беседи 4лв за цялата група; комбиниран билет(при група от мин. 15 човека) за 3 обекта - възрастен 4лв, учащи и пенсионери 2лв, беседи 4лв за цялата група.

Забележка: Местата за сядане в автобуса се определят по реда на записване!

   Туроператорът си запазва правото на промяна в последователността на програмата и не носи отговорност за промяна на входните такси!