Букурещ-предколеден

 

Предколеден  Букурещ

23 декември 2017 год - има места

 

 

      Отпътуване за  Букурещ в 6.00 часа от бензиностанция OMV гр. Шумен. Пристигане  в румънската столица Букурещ - Малкият Париж , най- зелената столица на Балканите. Град на контрастите с впечатляваща европейска архитектура, големи булеварди, китни паркове и впечатляващи площади.

     Посещение на Музей по естествена история „Григоре Антипа“. В природонаучния музей може да видите минерали и скъпоценни камъни, много видове птици и насекоми, да чуете грохота на изригващ вулкан, да се докоснете до огромни скелети на динозаври, да се разходите в пещера със скални рисунки и пресъздадени от восък океани и планини, да видите древни бозайници от ледената епоха...   

    Програмата ни подължава с панорамна обиколка на града: Триумфалната арка - копие на парижката Триумфална арка; Знаменитият булевард „Виктория“ , където можем да видим храмът на музиката Атенеум - концертен и фестивален център; Двореца  Кантакузино /Музей на музиката Джорджо Енеску/, Кралския дворец, площадa на революцията , Народният театър – символ на театралната бохема; Парламента илиДвореца на Чаушеску( Дома на народа) - втората по големина административна сграда в света след Пентагона; Университета - младото сърце на столицата.

    Поклонение в Патриаршеския комплекс „Св. Св. Константин и Елена”, където са изложени за поклонение мощите на Св. Димитър Басарбовски, Св. Св. Константин и Елена и др. светии.  

    Пешеходна разходка в стария град.  Посещение на Коледен  базар с атрактивни дървени къщички напомнящ на западноевропейските базари  с аромат на греяно вино и сладки изкушения. Ще имате възможност да закупите разнообразни подаръци, ръчно изработени предмети, играчки, традиционни храни и напитки. Децата ще могат да се срещнат с добрия белобрад старец Дядо Коледа. Свободно време в центъра на Букурещ.

    Отпътуване за Шумен около 18 часа.

                                              Цена: при група от минимум 30 човека - 40лв./ човек

            при група от минимум 18 човека - 46лв./ човек

Цена включва:

- транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания; 
- екскурзоводско обслужване по целия  маршрут;

- панорамна обиколка на Букурещ;

медицинска застраховка; доплащане за лица над 69год!

 Цената не включва: 
- входните такси за туристическите обекти; 
- разходи от личен характер;  
  

Входни такси:

- Природонаучен музей - 20 леи;

- учащи – 5 леи;

- пенсионери над 65 г. срещу документ – 10 леи.

 Полезна информация: 

1 лв. около 2 леи / покупка само в България/;

 Начин на плащане: 
-Цялата сума при записване;

 

Необходими документи: лична карта или международен паспорт с 6-месечна валидност към датата на заминаване. За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител - акт за раждане и нотариално заверена декларация от родителите + по 2 копия към личния документ на детето - лична карта или паспорт.

ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промяна в цената и последователността на програмата по независещи от него причини!  Не носи отговорност при промяна на входните такси на посещаваните обекти.
ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти!