Добри дял

 

Добри дял – празник на картофа 

Шумен - Добри дял - Велико Търново - парк на миниатюрите "Търновград - Духът на хилядолетна България" Шумен 

7 октомври 2017г.

         Отпътуване от Шумен в 7:30ч. от бензиностанция OMV за с. Добри дял за да присъстваме на празника на картофа, който се провежда за трета поредна година за всички почитатели на вкусната храна и красивата трапеза. Празника ще започне с кулинарно  състезание, на което жури ще оцени всички уникални идеи на майсторите кулинари от Добри дял: супи, предястия, ордьоври, основни ястия и сладкиши  приготвени от Картофи(диалектно са известни като компири, барабой и пата̀ти) - една от основните храни от хилядолетия насам. Празникът  продължава с фолклорна програма и дегустации до 13ч. 

      Програмата ни продължава със свободно време във Велико Търново.    Желаещите могат да посетят новооткрития парк на миниатюрите "Търновград - Духът на хилядолетна България" където ще имате възможност да видите 43 макета на български забележителности - Бачковски манастир, панорамата „Плевенска епопея“ 1877 , резиденция„Евксиноград“, паметника на връх Шипка и други.                                      Отпътуване за Шумен.

            Цена при минимум 18чов. - 23лв/ човек  

                     при минимум 30чов. - 19лв/ човек


Цената включва:

транспорт с лицензиран автобус;

придружител от Адрина Тур;

Цената не включва: входни такси  на посещаваните обекти; 

разходи от личен характер; 

Забележка: Местата за сядане в автобуса се определят по реда на записване!

  Туроператорът си запазва правото на промяна в последователността на програмата и не носи отговорност за промяна на входните такси!