яз. Доспат


Шумен - Кричим – Девин – Сърница – яз. Доспат -

Хаджидимово – Гоце Делчев – Батак –

пещера Снежанка– Пещера - Шумен 

13 – 15 октомври  2017 год. 

  3 дни / 2 нощувки 

 

 1 ден: 06.00 часа отпътуване от Шумен. Посещение на царския дворец в Кричим, фотопауза на скален нос над язовир „Въча“. Отпътуване за Девин, един от известните ни спа курорти  прочут с минералните си извори,  свободно време. Настаняване в хотел  в Сърница. Вечеря, нощувка.

2 ден: Закуска, фотопауза край живописния язовир Доспат. Отпътуване за Хаджидимово. Поклонение пред чудотворната иконата на Св. Вмчк Георги в манастир „Св. Георги” . Поклонение в Гоцеделчевски манастир  „Света Богородица“ - Живоприемний източник  с аязмо. Посещение на Делчево,  селото впечатлява с възрожденския си дух и автентичност, свободно време  за разглеждане и обяд.  Свободно време в Гоце Делчев с възможност за посещение  на Исторически музей  и поклонение в двата православни храма на града  „Св Успение Богородично” и „Св. Св. Кирил и Методий и Св. Пророк Илия”. Връщане в хотела, вечеря, нощувка.

3 ден: Закуска,  освобождаване на хотела. Посещение на гр. Батак с възможност за посещение на църква-костница "Света Неделя" и исторически музей. Посещение на пещерата Снежанка - една от най-красивите пещери в България, наричана още „Перлата на Родопите”, Свободно време в Пещера, пожелание възможност да посетите  крепостта Перистера , разположена на хълма Св. Петка, да се поклоните в православни храмове.

Отпътуване за Шумен и пристигане вечерта.

     Цена при група от минимум 18 човека: 155лв /човек

                  при минимум 30 човека: 139лв /човек                                       

Цената включва: транспорт  с лицензиран автобус, 2 нощувки, 2 закуски, 2 вечери, мед. застраховка, придружител от фирмата .

Цената не включва: входни такси на посещаваните обекти и разходи от личен характер.

Начин на записване: капаро 50лв до 15 септември, доплащане до 5 октомври .

Входни такси: Двореца Кричим : 4лв възрастен; 1лв  деца и учащи;

Гоце Делчев : Исторически музей  2лв за  възрастен;  1 лв – деца

Батак : Исторически музей и етнографски музей, църква Св Неделя, обходен билет  3лв възрастен;  2лв учащи и пенсионери;

пещера Снежанка  5лв възрастен ; 3 лв  учащи, студенти, пенсионери , деца до 7год –безплатно, беседа включена в цената;

Пещера:крепост Перистера  4лв възрастен ; 2лв деца

Забележка: Местата в автобуса се определят по реда на записване!!!

      Туроператорът си запазва правото на промяна в последователността на програмата и не носи отговорност за не проведени допълнителни екскурзии по независещи от него причини! Не носи отговорност при промяна на входните такси на посещаваните обекти!