Проходна 2 дни

 

Шумен - пещера „Проходна“- Луковит

- пещера "Съева дупка"  - ферма за щрауси

 Троянски манастир - Черни Осъм  - Шумен 

22 - 23 юли  2023 год. 

 2 дни / 1 нощувка 

  

  1 ден: 06.00 часа отпътуване от Шумен. Посещение на една от най-известните и лесно достъпни пещери - пещера „Проходна“ или  Очите на Господ/ Божиите очи. А националният пещерен дом „Петър Трантеев” е уникален с разположението си, построен в цепнатина на скала, погледанат отгоре, има формата на прилеп. Ще видим скалното образувание „Провъртеника“ обявен за природна забележителност. Програмата ни продължава с разглеждане на Геопарк „Искър - Панега”. Автобуса ще ни чака на паркинга , а желаещите могат да се разходят пеша в парка или с лодка по реката. След приятната разходка ще посетим приказните каменни къщи край Луковит - кътче необикновен, вълшебен свят. Настаняване в хотел 3* в Луковит, вечеря(пожелание и срещу заплащане), нощувка.

  2 ден: Закуска. освобождаване на хотела. Предлагаме ви да влезем в една от най-красивите и посещавани пещери в България - Съева дупка, наречена „Подземната перла на Стара планина“. Пещерата е един от 100-те национални туристически обекта. Програмата ни продължава с посещение на ферма „Сините щрауси“, където може да се видят щрауси, нанду и ему и др. А в музея ще се запознаете и с продуктите получавани от тях: пера, яйца, кожи, месо и др.

Поклонение в третия по големина манастир в България - Троянски манастир с чудотворна икона на Св. Богородица Троеручица, където е погребан и Патриарх Максим Български. Посещение на природонаучен музей в Черни Осъм. Вечерта  пристигане в Шумен.

      Цена при група от минимум 20 човека  145лв/човек настанен в 2-на стая                   

Цената включва: транспорт  с лицензиран автобус, 1 нощувка,1 закуска, мед. застраховка, придружител от фирмата.

Цената не включва: входни такси на посещаваните обекти, вечеря(пожелание и срещу заплащане) и разходи от личен характер.

Срок и начин за записване : до 20 април  с внесен депозит  45лв и доплащане до 14 юли.

Входни такси:

Пещера „Проходна“ - вход свободен;

Геопарк „Искър – Панега” - вход свободен;

Пещера Съева дупка - възрастни 10 лв, учащи и пенсионери  5лв;

Ферма за щраусивъзрастни, учащи, пенсионери 1лв; ( при група над 20 човека)

Природонаучен музей - възрастни 3лв, учащи 2лв, (група над 20 човека – 1.50 лв /1лв)

Забележка: Местата за сядане в автобуса се определят по реда на записване!

      Туроператорът си запазва правото на промяна в последователноста на програмата и не носи отговорност за непроведени допълнителни екскурзии по независещи от него причини! Не носи отговорност при промяна на входните такси на посещананите обекти!