Проходна 2 дни

 

Шумен - пещера „Проходна“- Луковит

- пещера "Съева дупка"  - ферма за щрауси

 Троянски манастир - Черни Осъм  - Шумен 

22 - 23 юли  2023 год. 

 2 дни / 1 нощувка 

  

  1 ден: 06.00 часа отпътуване от Шумен. Посещение на една от най-известните и лесно достъпни пещери - пещера „Проходна“ или  Очите на Господ/ Божиите очи. А националният пещерен дом „Петър Трантеев” е уникален с разположението си, построен в цепнатина на скала, погледанат отгоре, има формата на прилеп. Ще видим скалното образувание „Провъртеника“ обявен за природна забележителност. Програмата ни продължава с разглеждане на Геопарк „Искър - Панега”. Автобуса ще ни чака на паркинга , а желаещите могат да се разходят пеша в парка или с лодка по реката. След приятната разходка ще посетим приказните каменни къщи край Луковит - кътче необикновен, вълшебен свят. Настаняване в хотел 3* в Луковит, вечеря(пожелание и срещу заплащане), нощувка.

  2 ден: Закуска. освобождаване на хотела. Предлагаме ви да влезем в една от най-красивите и посещавани пещери в България - Съева дупка, наречена „Подземната перла на Стара планина“. Пещерата е един от 100-те национални туристически обекта. Програмата ни продължава с посещение на ферма „Сините щрауси“, където може да се видят щрауси, нанду и ему и др. А в музея ще се запознаете и с продуктите получавани от тях: пера, яйца, кожи, месо и др.

Поклонение в третия по големина манастир в България - Троянски манастир с чудотворна икона на Св. Богородица Троеручица, където е погребан и Патриарх Максим Български. Посещение на природонаучен музей в Черни Осъм. Вечерта  пристигане в Шумен.

      Цена при група от минимум 20 човека  145лв/човек настанен в 2-на стая                   

Цената включва: транспорт  с лицензиран автобус, 1 нощувка,1 закуска, мед. застраховка, придружител от фирмата.

Цената не включва: входни такси на посещаваните обекти, вечеря(пожелание и срещу заплащане) и разходи от личен характер.

Срок и начин за записване : до 20 април  с внесен депозит  45лв и доплащане до 14 юли.

Входни такси:

Пещера „Проходна“ - вход свободен;

Геопарк „Искър – Панега” - вход свободен;

Пещера Съева дупка - възрастни 10 лв, учащи и пенсионери  5лв;

Ферма за щраусивъзрастни, учащи, пенсионери 1лв; ( при група над 20 човека)

Природонаучен музей - възрастни 3лв, учащи 2лв, (група над 20 човека – 1.50 лв /1лв)

Забележка: Местата за сядане в автобуса се определят по реда на записване!

      Туроператорът си запазва правото на промяна в последователноста на програмата и не носи отговорност за непроведени допълнителни екскурзии по независещи от него причини! Не носи отговорност при промяна на входните такси на посещананите обекти!

Inactive Modules

You should publish modules to the "inactive" position and set the Menus to "All", for them to show up on pages where there is no active menu ID. This is a bug/feature of Joomla that causes only menu items in the "All" setting to show up.