Ахтопол

 

КРАСИВОТО  И НЕПОЗНАТО ЮЖНО ЧЕРНОМОРИЕ

Шумен – Китен – Лозенец – Царево –Ахтопол – Синеморец –Устието на р. Велека -  Резово – Приморско – Шумен 

23 - 26 август 2018     

  4 дни / 3 нощувки

1 ден: 7.00ч отпътуване от Шумен за Созопол – възможност за поклонение пред мощите на Св. Йоан Кръстител и в други православни храмове с чудотворни икони и Св. мощи; посещение в археологическия музей и свободно време.Настаняване в хотел в Лозенец, свободно време за плаж и разходка.Възможност да посетите църквата „Св. Георги”, която е била изградена изцяло с дарителски средства. Нощувка.

2 ден: Закуска. Отпътуване за р. Велека. Пожелание срещу доплащане  разходка с лодка по р. Велека , най-голямата и най-дългата странджанска река. Разходката е с продължителност около 1 ч и 30мин. Устието на Велека е най-живописното кътче по българското черноморско крайбрежие, обявено за защитена местност. От тук преминава миграционния път  на различни застрашени и защитени видове птици Via Pontica . Тук се срещат редки и защитени видове растения, като жълтата водна лилия. Сред установените в р. Велека риби 7 вида са включени в Червената книга на България.  За желаещите възможност  да видят скалата Сфинкс, която се намира на брега на р. Велека.  За да разпознаете сфинкса ще трябва да гледате  скалата под определен ъгъл и да  се оставите на въображението си.

Разходката ни продължава с посещение на Резово -  най - южното село на българското черноморие, разположено само на няколко километра от турската граница. През р. Резовска преминава държавната ни граница с Турция.  Възможност за поклонение в храм Св.Йоан Кръстител.

Синеморец се намира на брега на морето, непосредствено до устието на р. Велека. Възможност да се  поклоните в църквата „Св. Георги.” Връщане в Лозенец, свободно време за плаж. Нощувка.

3 ден: Закуска, свободно време за плаж. Следобяд пътуване до Царево , при възможност посещение на: църквата „Свето Успение Богородично” с икони на Св. Никола покровител на моряците и рибарите и Св. Йоан Кръстител, исторически музей, свободно време. Разходката ни продължава с Ахтопол – възможност за посещение на: църквата „Св. Възнесение Господне”, музей „История на котвата”, където освен котви  има и корабни   оръдия, мортири  и други; гръцкото училище,обявено за паметник на културата;  останките от стената на крепостта Агатопол. Възможност за организиране на разходка с лодка в морето. Връщане в Лозенец, свободно време, нощувка.

4 ден:Закуска, свободно време за плаж. Освобождаване на хотела.  Отпътуване за Китен свободно време за разходка. Приморско , свободно време за разходка. Отпътуване за Шумен. 

Цена при група от минимум 18 човека  169 лв/човек

             Цена при група от минимум 30 човека  157 лв/човек

ЦЦената включва: транспорт с лицензиран автобус, 3 нощувкив Лозенец , 3 закуски, медицинска застраховка, придружител от Адрина Тур;

Цената не включва: вечери, входни такси на посещаваните обекти,разходка с лодка по р. Велека, разходи от личен характер;

Начин на плащане:
- депозит - 30 % от пакетната цена при записване – краен срок  до 30 май 2018 год.;
- доплащане - 14 дни преди датата на отпътуване.

Забележка Местата в автобуса се определят по реда на записване!

Входни такси :

Исторически музей Царево -  3лв възрастен ; 1 лв учащи и студенти/ човек; лица с увреждания –безплатно;

Музей История на котвата Ахтопол..........

Разходка с лодка по р. Велека /около 1ч и 30мин/  при минимум 10 човека : 15лв възрастен ; деца до 12г – 7,50лв ; деца под 6г – безплатно

Туроператорът си запазва правото на промяна в последователността на програмата и не носи отговорност за не проведени допълнителни екскурзии по независещи от него причини! Не носи отговорност при промяна на входните такси на посещаваните обекти!