Ахтопол

 

 КРАСИВОТО И НЕПОЗНАТО ЮЖНО ЧЕРНОМОРИЕ

Шумен - Созопол - Лозенец -устието на р. Велека - Резово -Царево - Ахтопол - Китен -Приморско - Шумен

03 - 08 август 2021 г.

6 дни / 5 нощувки

1 ден: 7.00ч отпътуване от Шумен за Созопол – възможност за поклонение пред мощите на Св. Йоан Кръстител и в други православни храмове с чудотворни икони и Св. мощи; посещение в археологическия музей и свободно време.Настаняване в хотел в Лозенец, свободно време за плаж и разходка.Възможност да посетите църквата „Св. Георги”, която е била изградена изцяло с дарителски средства. Нощувка.

2 ден: Закуска. Отпътуване за р. Велека. Пожелание срещу доплащане  разходка с лодка по р. Велека , най-голямата и най-дългата странджанска река. Разходката е с продължителност около 1 ч и 30мин. Устието на Велека е най-живописното кътче по българското черноморско крайбрежие, обявено за защитена местност. От тук преминава миграционния път  на различни застрашени и защитени видове птици Via Pontica . Тук се срещат редки и защитени видове растения, като жълтата водна лилия. Сред установените в р. Велека риби 7 вида са включени в Червената книга на България.  За желаещите възможност  да видят скалата Сфинкс, която се намира на брега на р. Велека.  За да разпознаете сфинкса ще трябва да гледате  скалата под определен ъгъл и да  се оставите на въображението си.

Разходката ни продължава с посещение на Резово -  най - южното село на българското черноморие, разположено само на няколко километра от турската граница. През р. Резовска преминава държавната ни граница с Турция.  Възможност за поклонение в храм Св.Йоан Кръстител.

Синеморец се намира на брега на морето, непосредствено до устието на р. Велека. Възможност да се  поклоните в църквата „Св. Георги.” Връщане в Лозенец, свободно време за плаж. Нощувка.

3 ден: Закуска, свободно време за плаж. Следобяд пътуване до Царево , при възможност посещение на: църквата „Свето Успение Богородично” с икони на Св. Никола покровител на моряците и рибарите и Св. Йоан Кръстител, исторически музей, свободно време. Разходката ни продължава с Ахтопол – възможност за посещение на: църквата „Св. Възнесение Господне”, музей „История на котвата”, където освен котви  има и корабни   оръдия, мортири  и други; гръцкото училище,обявено за паметник на културата;  останките от стената на крепостта Агатопол. Възможност за организиране на разходка с лодка в морето. Връщане в Лозенец, свободно време, нощувка.

4 ден:Закуска, свободно време за плаж. Освобождаване на хотела.  Отпътуване за Китен свободно време за разходка. Приморско , свободно време за разходка. Отпътуване за Шумен. 

Цена при група от минимум 18 човека395 лв/човек

Цена при група от минимум 30 човека 375лв/човек

Пакета ALL INCLUSIVE LIGHT включва: наливни безалкохолни напитки от машина, наливно бяло и червено вино, наливна бира, кафе и чай от машина, ползване на басейн с чадър и шезлонг/ до изчерпване на наличните /, WIFI, застраховка, туристически данък.

Безплатна консумация на наливни - бира, бяло и червено вино 11:00 – 21:00 ч.

Безплатна консумация на кафе,чай и безалкохолни от машина 08:00 – 21:00 ч.

Извън определените часове, всяка консумация се заплаща.

Кафе еспресо, вносен и български алкохол на лоби бара,срещу заплащане.

Цената включва: транспорт с лицензиран автобус, 5 нощувки, 5ALL INCLUSIVE LIGHT в хотел „ Сънсет бийч“3* в Лозенец до брега на морето, медицинска застраховка, придружител от Адрина Тур;

Цената не включва: входни такси на посещаваните обекти,разходка с лодка по р. Велека, разходи от личен характер;

Начин на плащане:

- депозит - 30 % от пакетната цена при записване – краен срок до 15май 2021 год.;

- доплащане - 15 юли 2021 год.

Входни такси :

Исторически музей Царево - 3лв възрастен ; 1 лв учащи и студенти/ човек; лица с увреждания -безплатно;

Музей История на котвата Ахтопол..........

Разходка с лодка по р. Велека /около 1ч и 30мин/ при минимум 10 човека : 15лв възрастен ; деца до 12г – 7,50лв ; деца под 6г – безплатно

Забележка:

*Отстъпки за деца в зависимост от възрастта и настаняването!

*Отстъпки за възрастен настанен на допълнително легло!

*Отстъпка при настаняване на възрастен на допълнително легло в зависимост от стаята/апартамента!

Местата в автобуса се определят по реда на записване!

*Желаещите да пътуват трябва да се съобразят с противоепидемичните мерки – да носят със себе си маски и дезинфектант за лично ползване.

Лица над 69 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.

Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

Туроператорът си запазва правото на промяна в последователността на програмата и не носи отговорност за непроведени допълнителни екскурзии по независещи от него причини!е такси на посещаваните обекти!