Равадиново - Созопол - Бургас

 

Шумен - Равадиново - Созопол – Бургас -Шумен

 

8  август 2020 

 

       8.00 часа – отпътуване от Шумен за Равадиново, посещение на замъка „Влюбен във Вятъра”. Замъкът  спечели приз за туристическа атракция номер 1 в света и  взе златен и сребърен медал в категорията „Туристическа атракция”, и бе обявен за архитектурно чудо на престижен международен конкурс през 2016г.

Отпътуване за Созопол(наречен „малкия Йерусалим“), свободно време. Възможност за поклонение пред мощите на: Св. Йоан Кръстител в храм „Св. Св. Кирил и Методий“(Старинен Созопол с мощите на св. Йоан Кръстител бе победителят в класацията „Чудесата на България“, проведена през 2011 г.); поклонение пред: частица от Христовия кръст, мощите на Св. Николай, Св. Андрей Първозвани(Според исторически данни, Светецът  с учениците  си тръгвайки да разпространява Божието слово и християнската вяра по света, първо спира в Созопол.), в православен  храм „Св. Георги Победоносец“.

   Църквата „Св. Богородица“ е построена през ХVв. на мястото на по-стар средновековен християнски храм. Данни за съществуването й има от 1482 г. Била е към метоха на островния манастир „Св. Йоан Продром“, по исторически  предположение, там е бил един от градските манастири на Созопол - „Света Богородица“.

Желаещите могат да посетят археологическия музей структуриран в две направления: археология и християнско изкуство. Може да видите алабастровото ковчеже, в което векове са били съхранявани мощите на св. Йоан Предтеча, и малката кутийка с надпис на гръцки език, която разказва за пътя на мощите до Остров Свети Иван.

  В Бургас ще имате възможност да разгледате таз годишния фестивал на пясъчните фигури на тема – интересна за малки и големи „Приказни и филмови герои“.

  Отпътуване за Шумен.

 Цена: при минимум 18 човека  34лв /човек                        

Срок за записване и внасяне на депозит в размер на 10лв  до 31 юли 2020г и доплащане до преди пътуването!                    

Цената включва: транспорт с лицензиран автобус; придружител от Адрина тур;

Цената не включва: входни такси за посещаваните обекти и разходи от личен характер;

Входни такси: Замъка Равадиново:при група до 15чов. - 20лв /човек; при група над 15чов. – 16лв/човек ;

пенсионери и лица с ТЕЛК решение - 10лв; деца до 7год. с придружител – безплатно;

деца от 7год. до 12год. - 10лв/дете; деца от 12год. до 18год. - 14лв/дете.

Музей Созопол: 4лв/ възрастен, 1лв – пенсионери и ученици, лица в неравностойно положение –безплатно;

еца до 7-год. възраст и хора с увреждания - безплатно.

Фестивал на пясъчните фигури: възр. - 3,50 лв.; Деца 7-18 год. - 1,50 лв.; Пенсионери - 1,50 лв.; Група над 10 човека - 2,50 лв.

 Забележка:

* Местата за сядане в автобуса се определят по реда на записване и внесено капаро! 

*Желаещите  да пътуват трябва да се съобразят с  противоепидемичните мерки – да носят със себе си маски и дезинфектант за лично ползване. 

       Туроператорът си запазва правото на промяна в последователността на програмата и не носи отговорност за непроведени допълнителни екскурзии по независещи от него причини! Не носи отговорност при промяна на входните такси на посещаваните обекти!