Шипково


Шумен - Пещера „Проходна“- Тетевен - Рибарица - Шипково -

Троянски манастир - Черни Осъм - Шумен 

7 - 9 май  2021 г  

  3 дни / 2 нощувки

 

 

 1 ден: 06.00 часа отпътуване от Шумен. Посещение на една от най-известните и лесно достъпни пещери - Пещера „Проходна“ или  Очите на Господ/ Божиите очи и Геопарк „Искър - Панега”.  Пътувайки за Шипково минаваме през Тетевен и Рибарица (при възможност може да се посети музея и манастира в Тетевен), настаняване в хотел „Илинден” в с. Шипково с топъл закрит минерален басейн. Вечеря, нощувка.

2 ден: Закуска, свободно време за разходка, басейн и др., при възможност посещение на керамичен цех с възможност за закупуване на изделия. Вечеря, нощувка.

3 ден: Закуска, освобождаване на хотела. Поклонение в третия по големина манастир в България - Троянски манастир с чудотворна икона на Св. Богородица Троеручица, където е погребан и Патриарх Максим Български. Посещение на музей на народните занаяти, природонаучен музей в Черни Осъм.    Вечерта  пристигане в Шумен.

         Цена: при група от 10 човека: 162лв/човек с комплимент от хотела: частичен масаж на тялото (за желаещите цялостен масаж, се доплаща!)                                                 

Цената включва: транспорт  с лицензиран автобус, 2 нощувки, 2 закуски, 2 вечери, частичен масаж на тялото(за желаещите цялостен масаж, се доплаща), ползване на басейн с топла минерална вода, посещение на керамичен цех, мед. застраховка, придружител от фирмата.

Цената не включва: входни такси на посещаваните обекти и разходи от личен характер.

 Срок за записване и начин на плащане: до 15 април 2021 с внесено капаро 50лв и доплащане до 29 април 2021!

Входни такси:

Пещера „Проходна“ - вход свободен;

Геопарк „Искър – Панега” - вход свободен;

Музей Васил Левски в Троянски манастир - 1лв за ученик, възрастен 2лв, беседа – 6лв;

Музей на народните занаяти -2лв за ученик, възрастен 4лв, беседа – 10лв;

Природонаучен музей - 2лв за ученик, възрастен 3лв;

Забележка:

*Желаещите  да пътуват трябва да се съобразят с  противоепидемичните мерки – да носят със себе си маски и дезинфектант за лично ползване.  

*Местата за сядане в автобуса се определят по реда на записване!    

      Туроператорът си запазва правото на промяна в последователноста на програмата и не носи отговорност за непроведени допълнителни екскурзии по независещи от него причини! Не носи отговорност при промяна на входните такси на посещананите обекти!