Каран Върбовка

 

Манастир „Св. Марина“ - пещера „Орлова чука“

- Ивановски скални манастири -

Басарбовски манастир - Джъмбо

07 август2021 год 

 

         

       Отпътуване от Шумен в 7.00ч. Поклонение в манастира „Св. Марина“ край Каран Върбовка с аязмо – в средата на манастирската църква. Казват,че водата от извора под покровителството на Света Марина лекува очни и бъбречни болести, безплодие, уроки и др. Изследвания на химическия състав на водата показват, че тя е слабо минерализирана  и подходяща за всекидневна употреба.

      Посещение на пещера „Орлова чука“( открита през 1941г, влизане на всеки кръгъл час).

     Разглеждане на Ивановски скални манастири „Св. Архангел Михаил“ (основан през 20-те години на ХІІІ в.).

     Поклонение в Басарбовски скален манастир „Св. Димитър Басарбовски”. През ХVІІ век в Басарбовския манастир се подвизавал единствения знаен светец от Русенския регион, родом от с. Басарбово – св. Димитрий Басарбовски (чества се на 27 октомври).  Мощите му били открити по чудесен начин в река Русенски Лом, срещу манастира(сега се намират в Букурещ).  При мощите на светеца са ставали и сега стават много чудеса и изцеления.

     Посещение на магазин Джъмбо, прибиране в Шумен.

           Цена при минимум 18 човека: 25лв / човек 

 

Цената включва: транспорт с лицензиран автобус, придружител от Адрина Тур.

Цената не включва: входни такси на посещаваните обекти и разходи от личен характер

Входни такси на посещаваните обекти:

Орлова чука: възрастни - 6лв, уч-щи, пенсионери и инвалиди- 3лв(беседата е включена)

Ивановски скални манастири: : възрастни - 5лв, уч-щи, пенсионери и инвалиди - 2лв (отстъпки при група над 5 човека) беседа за група – 10лв

Забележка: Местата в автобуса се определят по реда на записване и внесено капаро!

- Туроператорът си запазва правото на промяна в последователността на програмата и не носи отговорност за непроведени допълнителни екскурзии по независещи от него причини!   - Не носи отговорност при промяна на входните такси на посещаваните обекти!  - Желаещите  да пътуват трябва да се съобразят с  противоепидемичните мерки – да носят със себе си маски и дезинфектант за лично ползване!