Поморие

 

Шумен - Поморие - Несебър - Шумен

14 май  2022г.   

  

    В 8.00ч отпътуване от Шумен от бензиностанция OMV Шумен за Поморие. Поклонение пред чудотворната икона на Св. Георги в поморийски манастир „Св. Георги”, мощи на светии и други икони. В двора на манастира има аязмо.

 

    Програмата ни продължава с посещение на музея на солта където ще научите интересна информация за солта и морската луга, ще имате възможност да си закупите и различни продукти  съдържащи луга, като паста за зъби, сапун, козметика и др.

   Посещение на Тракийска куполна гробница край Поморие: почти скрита, малко известна и много интересна. Датирана е 2-3-ти век – времето на римската епоха по нашите земи.   

   Отпътуване за Несебър. Свободно време и възможност за: поклонение пред чудотворната икона „Черната Богородица” и други светини в църквата „Св. Успение Богородично“ в стария град, посещение на Археологически музей, да се разходите край морето и хапнете рибен деликатес.

    Прибиране в Шумен. 

               цена при минимум 20 човека - 33 лв/човек     

 

Цената включва: транспорт с лицензиран автобус; придружител от фирмата.

 Цената не включва: входни такси на посещаваните обекти; разходи от личен характер.

Входни такси:

Музей на солта: 3лв. за възрастен; 2лв. за учащи; беседата е включена в цената; при група от мин. 15 човека;

Тракийска гробница: 3лв. за възрастен; 1лв. за учащи и пенсионери; при група от мин. 15 човека; беседата – 10 лв/ група;

 Забележка: Местата за сядане в автобуса се определят по реда на записване!

Туроператорът си запазва правото на промяна в последователността на програмата и не носи отговорност за не проведени допълнителни екскурзии по независещи от него причини! Не носи отговорност при промяна на входните такси на посещаваните обект.