Охрид 2022

 

 СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ 

Шумен - Охрид – манастир Св. Наум – Поградец, Албания – Вевчани - Струга - Скопие - Шумен

20 – 23 октомври 2022

 4 дни / 3 нощувки  

   

1 - ден: Отпътуване  от  Шумен в 00.10ч., Нощен преход. Преминаване през граничен пункт Гюешево. Отпътуване за Охрид. Настаняване в хотел 4*. Свободно време за освежаване и настаняване. Пешеходна туристическа програма в стария град с екскурзовод на български език: Стария чинар – хилядолетното дърво в града, пристанището в града с трите паметника, Долната порта, работилницата за ръчна изработка на хартия, Къщата на братя Робеви – археологически музей на града(разглежда се отвън), катедралната църкваСв. София”(150 денара), Античния театър, Горната порта, Самуиловата крепост(150 денара), църквата „ Св. Климент”(150 денара), църквата Св. Йован”(намира се до езерото), и др. Връщане в града, свободно време. Вечеря. Нощувка.

2-ден: Закуска. Отпътуване за манастира „Св. Наум”, който се намира на 30км от гр. Охрид. По пътя спиране на известните Билянини извори, музей на водата – наколно селище(150 денара). Минаване покрай националния парк „Галичица”. Разглеждане на манастирския комлекс „Св. Наум”(150 денара). Свободно време за разходка, обяд и др. Влизане в град Поградец – Албания, който също е разположен на брега на Охридско езеро. Разходка по главната улица на града, възможност да пиете кафе и др. Връщане в Охрид,  свободно време. Вечеря, (Пожелание срещу доплащане и при възможност, вечеря в ресторант с жива музика). Нощувка.

3 - ден: Закуска. Посещение на китното селце Вевчани с богата растителност и извори, с голямо биологично разнообразие, едно от най-посещаваните места в Македония от местни и чуждестранни туристи. Вевчанските извори се намират на 900 м надморска височина и през 1997г са обявени за паметник на природата.

Отпътуване за град Струга, където ще видим: мястото от където изтича Охридското езеро - река Църни Дрим, чаршията (търговската улица), къщата на братя Миладинови (отвън). Свободно време в Струга. Връщане обратно в Охрид. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

4 - ден: Закуска. Свободно време. Отпътуване  за България. По път  панорамна  обиколка на столицата Скопие - Милениумския кръст, намиращ се на планината Водно, паметника и къщата - музей  на Майка Тереза, моста над река Вардар, Скопското кале, църквата „Св. Спас” с гроба на Гоце Делчев(120 денара), златната чаршия. Свободно време. Пристигане в Шумен през нощта.

Цена: при група от минимум 20 човека 469 лв./човек в двойна стая

 

Пакетната  цена  включва :  

• транспорт с  лицензиран автобус;

• 3 нощувки в Охрид в хотел 4*;

• 3 закуски;

• 2 вечери;

• туристическа програма в Охрид (с екскурзовод на български език);

• разглеждане на  манастира Св. Наум, Поградец, Албания, Вевчане, Струга и Скопие;

• водач от агенцията;

медицинска  застраховка (за лица от 65 до 74 год. доплащане по 8лв);

Пакетната  цена  не  включва:     

• Македонска вечер–вечеря с жива музика (по желание) – срещу доплащане и при възможност;

входни  такси  за  посещаваните  обекти  по туристическата програма;

• разходи от личен характер;

Начин на плащане:

депозит - 150 лв. на човек при записване до 30 септември 2022г.

доплащане  -  до 10 работни дни преди датата на отпътуване.

 Необходими документи:

лична карта или задграничен паспорт с 6-месечна валидност към датата на заминаване;

За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителя/родителите и акт за раждане /оригинали и 2 копия/

Забележка: 

*Местата за сядане в автобуса се определят по реда на записване.

                       Туроператорът не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични 

                       власти!

Туроператорът си запазва правото на промяна в последователността на програмата и не носи отговорност за не проведени допълнителни екскурзии по независещи от него причини!                                                                                                                                     

 Входните такси на обектите са с ориентировъчни и туроператорът не носи отговорност при тяхната промяна!

При промени в цената на горивото, при по-малка численост на групата или други подобни, фирмата си запазва правото на съответна корекция в цената.