Плевен 3 март

 

3-ти март – Национален празник на Р. България 

Шумен – Плевен – Шумен

3 март  2020г    

 

  

    07.00 ч Отпътуване от Шумен от бензиностанция OMV за Плевен. На националния празник на България ще имате възможност да посетите: Музей „Главна квартира на руската дунавска армия“ в село Горна Студена(1877 г). Емблематичната Плевенската панорама „Плевенска епопея 1877 г.” – изградена през 1977 г.,  по повод 100-годишнината от освобождението на Плевен, на самото бойно поле в Скобелев парк, непосредствено до редута „Кованлък”, където по време на 3-та атака от обсадата на Плевен се водят едни от най-тежките сражения. Туристите могат да се изкачат на 2 зрителни площадки на покрива на музея, откъдето могат да наблюдават историческите места: Мъртвата долина, редутите „Кованлък” и „Исса ага”, Костницата в Скобелевия парк, Радишевските и Гривишките възвишения.

    Свободно време и възможност да посетите Регионален Исторически музей, където наред с другите колекции, ще имате възможност да видите копие на Вълчитрънското съкровище (намерено през 1924 год.) – най- голямото тракийско златно съкровище, открито на територията на България. В музея се съхранява и силно въздействащата експозиция „Гена Димитрова“  за живота и забележителната кариера на голямата оперна певица. Възможност за: поклонение в Параклис-мавзолей „Св. Георги Победоносец” , където е изобразен патронът на параклиса – Св. Георги и образът на Богородица с  Младенеца, рисувани от Иван Мърквичка. Иконите на Исус Христос и Александър Невски, както и сцената Благовещение върху царските двери са дело на Антон Митов; за разглеждане на художествена галерия „Илия Бешков“ и колекция „Дарение  Светлин  Русев”. При желание на групата е  възможно посещение на магазин „Метро“.

    Отпътуване за Шумен.

 Цена:при група от минимум 18 човека - 39лв/ човек  

                    при група от минимум 30 човека - 34лв/ човек

Цената включва: транспорт с лицензиран автобус и придружител от Адрина Тур.

Цената не включва : входни такси на посещаваните обекти и разходи от личен характер!

Входни такси:

Музей в с. Горна Студена: възрастни - 3 лв.; учащи и пенсионери - 1.50 лв.; беседаза групата - 5 лв.;

Плевен:

Панорама: възрастни - 6 лв.; учащи и пенсионери - 2 лв.; беседаза групата - 8 лв.;

Исторически музей: възрастни и пенсионери - 3 лв.; учащи - 2 лв.; беседаза групата - 4 лв.;

художествена галерия: вход свободен.

           Забележка: Местата за сядане в автобуса се определят по реда на записване!

         Туроператорът си запазва правото на промяна в последователността на  програмата и не носи отговорност за промяна на входните такси!