Рилски манастир

 

 

Рилски манастир  

Шумен – Златолист – Рупите – Роженски манастир - Мелник –

Рилски манастир –метох Орлица - Шумен 

27 - 30 септември  2018

4 дни / 3 нощувки 

  

  

    1 ден: 6 часа отпътуване от  Шумен за Баткунски манастир "Св. св. Петър и Павел" от  ХІ-ХІІ в – Паталеница. Отпътуване за Златолист - възможност за поклонение в храм „Св. Георги”, където е живяла Преподобна Стойна. Програмата продължава с поклонение пред чудотворната икона на Божията майка в Роженски манастир „Свето Рождество Богородично“. Пожелание преход  до Тунела Любовище - Рожен. Свободно време в Мелник – най-малкия град в България, възможност за поклонение в църквата „Св. Антоний” (църквата на чудесата или лечебната църква), посещение на Кордопуловата къща и др. Отпътуване за Сандански, настаняване в хотел 3⃰, вечеря ( пожелание – срещу доплащане), нощувка.

   2 ден: Закуска, отпътуване за Рупите – свободно време за разглеждане и разходка край минералните извори, посещение на „Хераклея синтика“ градът на македонските царе. Програмата продължава с посещение на Самуиловата крепост и музея. Свободно време в Петрич. Връщане в Сандански, свободно време за вечеря, нощувка.

  3 ден: Закуска, свободно време в Сандански. Възможност да посетите: Археологически музей,  Епископска Базилика, манастир „Св. Св. Козма и Дамян“,  парк „Свети Врач“ и др. Отпътуване за Благоевград – възможност да посетите: Квартал “Вароша”, Исторически музей,

Църквата “Въведение Богородично”, Къщата музей на Георги Измирлиев-Македончето, Парк „Ловен дом” и др. Поклонение в Църква „Св. ап. Петър и Павел“ в метох Орлица.

Отпътуване за Рилски манастир „Св. Иван Рилски”. Възможност за поклонение пред мощите на Св. Иван Рилски, пожелание изкачване до пещерата където е живял светеца и скалата на която се е молил, настаняване в хотелската част на манастира. Свободно време за посещение на музея, Хрелювата кула, нощувка.

 4 ден: Св. Литургия в Рилски манастир. Около обяд отпътуване за Шумен. По път посещение на Траянови врата и Костенски водопад. Пристигане в Шумен късно вечерта.    

    Цена:

    при група от минимум 18 човека - 185 лв/човек;

                           при минимум 30 човека - 167лв/човек

Цената включва: транспорт с лицензиран автобус, 3 нощувки, 2 закуски, мед. застраховка, придружител от фирмата.

Цената не включва: входни такси на посещаваните обекти, 2 вечери в Сандански, храна на Рилски манастир и разходи от личен характер.     

 Входни такси на обектите:

Мелник: Кордопулова къща – 3,50лв

Рилски манастир: Хрелюва кула - 5лв, етнографски музей към манастира -8 лв.

Самуиловата крепост - възрастни - 2лв.; учащи и пенсионери - 1лв., беседа 10лв за група.                                                                            

Хераклея Синтика - възрастни - 2лв.; учащи и пенсионери - 1лв., беседа 10лв за група.

Траянови врата -  възрастни - 3лв.; учащи и пенсионери - 1лв., беседа 3 лв за група.

Сандански: Археологически музей -  възрастни -4лв.; учащи и пенсионери - 1лв.,

Благоевград: Исторически музей- възрастни - 2лв.; учащи и пенсионери - 1лв.,

                       Къщата музей на Георги Измирлиев-Македончето възрастни - 1лв.; учащи и пенсионери – 0.50лв.,

               Забележка : Местата в автобуса се определят по реда на записване!

              Туроператорът си запазва правото на промяна в последователността на програмата и не носи отговорност за не проведени допълнителни екскурзии по независещи от него причини!           

             Не носи отговорност при промяна на входните такси на посещаваните обекти!