При Пената

 
 
Къщата се намира  в гр. Плиска / първата българска столица / на 28 км североизточно от гр. Шумен. 

  Когато основателят на България, хан Аспарух, преминал Дунава, бил толкова изумен от гъстите гори, зелените поля и бистрите реки, че тържествено възкликнал „Тук ще бъде България”. След голямата битка с византийската армия в местността Онгъл през 681 г. българите извоювали правото си да се заселят по тези места и да основат държава заедно със славяните. Така е построена първата столица на България, Плиска.

  От някогашните внушителните дворци и крепости, днес само останките на древния град напомнят за отминалото му величие. Но въпреки това, всеки трябва да посети малкото градче,  за да почувства славното минало на България.

  Гостите на Плиска, винаги са добре дошли в къщата за гости "При Пената", където ще намерят топлина и уют и ще се потопят в духа на българските традиции!  
                         
В къщата могат да се настанят до 12 човека. Всяка стая, разполага със самостоятелен санитарен възел и оборудвана кухня, климатици, кабелна телевизия, интернет, големи веранди и механа с капацитет 25 души, камина, барбекю. За приятния престой на гостите, на разположение са механа с камина, пещ и барбекю. По предварителна заявка, за повишаване настроението на присъстващите, може да се организира музикално фолклорна програма!