Трявна - Велико Търново

 

Шумен – Трявна - Велико Търново - Шумен

18 ноември 2023 год.

     В 7.00 ч Отпътуване от Шумен (от бензиностанция OMV – между Била и пазара) за Трявна - градче от онези, в които винаги ще искаш да се върнеш. Възможност да минете по Гърбавия мост, да видите Часовниковата кула (символите на града), да минете по улицата на занаятите (автентичната улица на занаятите е възстановена по европейски проект през 2006г. и от тогава всички дюкяни там са във върожденски стил). Да се насладите на тревненските дърворезби, които и до днес украсяват домовете и храмовете в Трявна.

Възможност за поклонение в църквите „Св. Архангел Михаил” и „Св. Георги”. Пожелание посещение на: музей на иконата, музеят „Тревненска иконописна школа“, музеят на резбарското и зографското изкуство, Даскаловата къща, музеят на азиатското и африканското изкуство, Школото, Райковата къща, Славейковата къща, Ангелкънчевата къща, картинната галерия „Тотьо Гъбенски” и др. Възможност да пиете кафе на пясък приготвено по стара рецепта във Възрожденското кафене, любимо място на тревненци и гостите на града.

    Програмата ни продължава с посещение на старопрестолната столица Велико Търново - колоритен град с пет хилядолетна история. Град, който и днес продължава да се развива и да бъде притегателен център за хора от цяла България.  Групово посещение на парк  „Мини България“.  Свободно време и възможност за посещение на: хълма  „Царевец“, музей на илюзиите, „Мултимедиен посетителски център Царевград Търнов” - музей на восъчните фигури, параклис „Св. Мина“ разходка по Самоводската чаршия и др. Може да ведете Омуртаговата колона в църквата „Св. 40 мъченици“.  

     През изнизващите се последни десетина години в старият център на Велико Търново се родиха и нови шедьоври... – Най-старият и емблематичен от всички останали Ресторанти „Щастливеца". Това е едно от местата посещавани от хиляди туристи ежегодно според класациите на Tripadvisor.  Обзавеждането на двете нива от заведението е тематично. Посветено на времето, в което е живял и творил великия писател Алеко Константинов – „Щастливеца“. Кухнята е изцяло домашна авторска с качествени и специално подбрани продукти, а намигването към съвремието са новите техники при приготовлението на храната. За старите рецепти в новаторски вариант с подбрано питие или само за чаша кафе можете да разчитате на Щастливеца. От втория етаж на ресторанта се разкрива панорамна гледка към старата част на града.   

     Отпътуване за Шумен.

Цена: при минимум група от 25 човека - 55лв/ човек;

Цената включва: транспорт с лицензиран автобус, придружител от фирмата.

Цената не включва :

Входни такси на посещаваните обекти и разходи от личен характер:

Входни такси:

за Трявна:

Даскаловата къща,  Старото школо, Музей на иконата, Славейковата къща, Райковата къща, Къща музей „Ангел Кънчев”, Музей на азиатското и африканско изкуство:

За 1 обект: възрастни - 5 лв.; пенсионери - 3 лв.; учащи - 2 лв.; беседа за цялата група - ..... лв.

Обходен билет за три музейни обекта за групи над 10 души: възрастни - 12 лв.; пенсионери – 7 лв; учащи - 5 лв.
Обходни билети за шест муз. обекта: възрастни - 22 лв.; пенсионери - 12 лв; учащи – 10лв.

За Велико Търново:

Парк  мини България –възрастни - 15лв.; учащи и пенсионери - 10лв.;

хълм Царевец –възрастни - 10 лв.;  5лв. учащи и пенси; беседа 30лв.;

Мултимедиен посетителски център „Царевград  Търнов“ (музей на восъчните фигури)  - 10лв. за възрастни; 5лв. за учащи и възрастни над 60 год.; беседа 10лв.;

музей на Илюзиите – възрастни - 15лв.; ученици, пенсионери и инвалиди 10лв.; студенти – 12 лв;

 Забележка: Местата за сядане в автобуса се определят по реда на записване!                     

Туроператорът си запазва правото на промяна в последователността на  програмата и не носи отговорност за промяна на входните такси!  

Inactive Modules

You should publish modules to the "inactive" position and set the Menus to "All", for them to show up on pages where there is no active menu ID. This is a bug/feature of Joomla that causes only menu items in the "All" setting to show up.