Румъния - солна мина Сланик 2023

 

Букурещ - Солна мина Сланик - Двореца Могошоая

4 февруари 2023 год

     Отпътуване за Румъния - долината  Прахова  в 6.00 часа от бензиностанция OMV гр. Шумен. По път панорамна обиколка на столицата Букурещ - Малкият Париж: Парламента или Двореца на Чаушеску (къщата на народа) - втората по големина административна сграда в света след Пентагона; Университета - младото сърце на столицата; площад и дворец Виктория, музей по естествена история „Григоре Антипа“, Триумфалната арка - копие на парижката Триумфална арка; музея на селото представящ пълна панорама на архитектурата на румънското село, парк Киселов .Букурещ е най- зелената столица на Балканите. Град на контрастите с впечатляваща европейска архитектура, големи булеварди, китни паркове и впечатляващи площади.

Пристигане в град Сланик, разположен на около 100 км от Букурещ и известен със своите солни мини. Старите галерии представляват своеобразни художествени галерии и са отворени за посещение. Те се намират  на 200 метра под земята - високи около 50 м и широки 20 м, с най-причудливи форми – Булката, Овчаря, Зеленото езеро, Червеното езеро. До тях се стига с транспортни средства. Старата солна мина  е превърната в санаториум и се използва за лечение на белодробни заболявания  в солен микроклимат. Топлите минерални бани  и  къпането в студените води на езерото с висока концентрация на сол, помагат за лекуването на много заболявания.

  Посещение на двореца Могошоая, който се намира на около 15км от Букурещ и е бил построен от влашкия княз Константин Бранковяну в така наречения румънски ренесансов стил или Бранковянски стил през 17в. Дворецът е построен, на брега на езеро и впечатлява с красив  парк и архитектура.  Отпътуване за Шумен.

Цена: при група от минимум 20 чов. - 85лв./ човек 

Цената включва:

- транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания;

- екскурзоводско обслужване по целия  маршрут;

- панорамна обиколка на Букурещ;

- медицинска застраховка за лица до 65г;

Цената не включва:

- входни такси за туристическите обекти;

- разходи от личен характер; 

- доплащане за медицинска застраховка за  лица над 65год;

Входни такси:

͌  Солна мина Сланик възрастни- 45 леи;

- учащи –35леи /срещу представен документ- ученическа/ студентска карта/;

- пенсионери над 65 г. – 35 леи. /срещу представен документ/

*Дворец Могошоая възрастни- 12 леи, пенсионери -  9 леи;

Полезна информация:

1 лв. около 2 леи / покупка само в България/;

Начин на плащане:
- капаро 25лв  при записване; доплащане до 5 дни преди отпътуване.

Необходими документи: лична карта или международен паспорт с 6-месечна валидност към датата на заминаване. За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител - акт за раждане и нотариално заверена декларация от родителите + по 2 копия към личния документ на детето - лична карта или паспорт.

ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промяна в цената и последователността на програмата по независещи от него причини!  Не носи отговорност при промяна на входните такси на посещаваните обекти.  

ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти!