Тасос 5 дни

Остров Тасос

 09 - 13 октомври 2024

 5 дни / 4 нощувки 

Шумен - Кавала - Керамоти - о-в Тасос - Порто Лагос - Александруполис  -  Шумен

1 ден: - 05:00 ч – отпътуване от  OMV бензиностанция гр. Шумен за Свиленград – ГКПП Капитан Петко войвода. Туристическа обиколка в Кавала: пешеходна обиколка на града с разглеждане на църквата „Панагия” - отвън, Имарета, паметника и къщата на Мохамед Али, Акведукта, пристанището. По желание: изкачване до Крепостта, свободно време за шопинг, разходка или обяд в уютните заведения, пръснати сред амфитеатрално разположените бели гръцки къщи. Местните специалитети, които не бива да пропускате да опитате са сувлаки и гирос. Керамоти - курортно селище и пристанище откъдето  пътуваме с ферибот до вечно зеления остров Тасос (30-40минути  в Егейско море). Пешеходна разходка и свободно време в столицата Лименас – може да видите руините на древния пазар – агората, археологическия музей, светилищата на Артемида и Дионис, Акрополът, храмът на Атина и античният театър, построен през V в.пр.н.е.. Настаняване в хотел, свободно време, нощувка.

2 ден: Закуска, свободно време  за плаж и разходка, нощувка.

3 ден: Закуска. Автобусна обиколка на Тасос с посещения на: женския манастир „Св. Архангел Михаил”, в който се пази частица от пирона с който Иисус Христос е бил прикован на кръста /единствената по рода си свещена реликва в Северна Гърция/, живописното старинно селище Панагия, което впечатлява посетителя с каменните си къщи и покриви, изобилие от течаща вода и калдъръмени улици, фабрика за зехтин, красиви заливи и плажове, кестенови и борови гори, маслинови плантации, свободно време за обяд. Следобед възможност за  посещение на фабрика за златна и сребърна бижутерия (възможност за пазаруване). Вечеря в гръцка таверна с жива музика и програма(пожелание и срещу заплащане - 30 евро /човек). Връщане в хотела, свободно време, нощувка.

4 ден: Закуска, свободно време  за плаж и разходка, нощувка.

5 ден: Закуска. Свободно време, отпътуване с ферибот за Керамоти. Посещение на манастир „Свети Николай”, построен в езерото с естествено местообитание на розово фламинго, пеликани, корморани, чапли и др., свободно време в Александруполис /прочутият Фар на Дедеагач (старото име на града), вторият по височина в света/. Влизане в България през Свиленград. Пристигане в Шумен късно вечерта.

         Цена при група минимум 20 човека 530 лв. - за възрастен  настанен в двойна или тройна стая на база нощувка и закуска.

        Цената включва: транспорт с лицензиран автобус; 4 нощувки в хотел 3*; 4 закуски; пешеходна обиколка на Кавала; панорамна обиколка на о. Тасос с автобус; поклонение в манастир „Св. Архангел Михаил“ с аязмо; посещение на фабрика за зехтин(разглеждане, беседа и възможност да закупите високо качественни продукти); посещение на фабрика за златна и сребърна бижутерия(възможност за пазаруване); поклонение в манастир „Св. Николай“ и църква „Св. Богородица“; свободно време в  Александруполис; мед. застраховка за пътуване в чужбина  за лица до 65 год!/; фериботни и пътни такси; придружител от Адрина Тур

        Цената не включва: вечеря в гръцка таверна – 30 евро/човек;  за деца до 12 год – .... евро/дете; общинска такса – за хотели 3*** по 3 евро стая/ вечер = 12 евро/ 4 нощ(плаща се на място в хотела!); обяди, вечери, доплащане за медицинска застраховка за лица от 65г до 74г – 10лв, за лица от 75г до 85г – 15лв, разходи от личен характер!   

Начин на плащане:

При записване до 10 юли 2024 - 160 лв./човек и доплащане до 10 раб. дни преди пътуването!

Необходими документи: лична карта или международен паспорт с 6-месечна валидност към датата на заминаване! За деца до 18 год., пътуващи без родители или с 1 родител, трябва да имат оригинали и по 2 ксерокопия на акта за раждане и на нотариално заверена декларация от родителя/ите, за съгласие, детето да пътува в чужбина.

    Информация за хотела: Хотелът се намира в сърцето на градчето Потос, на около 4 км от   Лименария, на брега на морето. Разполага с басейн и бар на плажа.

В Потос, на пешеходно разстояние от хотела са разположени много магазини, таверни и кафетарии.

    Хотелът е с отлична локация, и предлага идеална възможност на своите гости да съчетаят тишината и спокойствието характерни за остров Тасос, в комбинация с нощния живот на острова.

    Забележка: Местата за сядане в автобуса се определят по реда на записване и внесено капаро! Деня за организиране на гръцка вечер с програма и жива музика подлежи на допълнително уточняване!                              

 ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти!
ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промяна в цената и последователността на програмата по независещи от него причини!