Априлци

 

ШУМЕН - АПРИЛЦИ – ВЕЛИКО ТЪРНОВО - АРБАНАСИ - ЛЯСКОВЕЦ - ШУМЕН

2 - 4 март 2019 год.

3 дни / 2 нощувки

 

1 ден - 07.00 ч Отпътуване от Шумен от бензиностанция OMV за Априлци. Ще имате възможност да се присъедините към любимия на всички жители и гости на град Априлци празник на сланината и греяната ракия. Празник, въплътил в себе си пъстротата на селския бит и култура, превърнал се в традиция в това райско кътче в сърцето на Стара планина. Отпътуване за комплекс Лесопарка (край Арбанаси), настаняване, нощувка.

2 ден - Закуска. Отпътуване за Велико Търново: възможност за посещение на: Парк „Мини България“, хълма „Царевец“, музей на „Възраждане и Учредително събрание”, музей „Затвор”, „Мултимедиен посетителски център Царевград Търнов” - музей на восъчните фигури, параклис „Св. Мина“ разходка по Самоводската чаршия и др. Може да видите Омуртаговата колона в църквата „Св. 40 мъченици“. Свободно време и възможност да присъствате на атракцията светлинно шоу „Звук и светлина“, по случай националния празник на България . Прибиране в комплекс Лесопарка, нощувка.

3 ден - Закуска. Възможност за поклонение в Лясковски манастир „Св. Св. Петър и Павел“. Разглеждане на Архитектурен резерват Арбанаси. Възможност за поклонение в двата манастира с чудотворни икони „Св. Успение Богородично“ и „Св. Никола“. Свободно време в Лясковец. Възможност за посещение на единствения в България музей на гурбетчийското градинарство. Отпътуване за Шумен.

Цена: при минимум 18чов. - 106лв/ човек

при минимум 30 чов. - 97лв/ човек

Цената включва: 
*транспорт с лицензиран автобус; 
*2 нощувки и 2 закуски във ваканционно селище Лесопарка, край Арбанаси

Цената не включва :
* разходи от личен характер;
* входни такси на посещаваните обекти: 
Парк мини България – 10лв. възрастни; 5лв. учащи и пенсионери;
хълм Царевец – 6лв. възрастни; 2лв. учащи; беседа 10лв.; 
Мултимедиен посетителски център „Царевград Търнов“ (музей на восъчните фигури) - 10лв. за възрастни; 5лв. за учащи и възрастни над 60 год.; беседа 10лв.; 
музей на Възраждане и Учредително събрание - 6лв. възрастни; 2лв. учащи; беседа 10лв.; 
музей на гурбетчийското градинарство – възрастни 2.40лв; учащи 1.20лв., беседа – 6лв;
Спектакъл „Звук и светлина“ – вход свободен!!!

Забележка: Местата за сядане в автобуса се определят по реда на записване!

Туроператорът си запазва правото на промяна в последователността на програмата и не носи отговорност за промяна на входните такси!