о-в Св. Анастасия - Равадиново

 

Шумен - замъка в Равадиново  - о-в Св. Анастасия -

пясъчни фигури в Бургас

– Шумен

26 август   2023  год 

 

                07.00 часа – отпътуване от Шумен от бензиностанция ОМВ /между Била и пазара/ за Равадиново. Посещение на замъка „Влюбен във Вятъра” в Равадиново, който спечели приз за туристическа атракция номер 1 в света и взе златен и сребърен медал в категорията „Туристическа атракция”, и бе обявен за архитектурно чудо на престижен международен конкурс. Към момента продължава да ни изненадва с нови атракции и експонати. Отвори врати единствената по рода си експозиция на старинен порцелан – част от личната колекция на собственика Георги Тумпалов. Изложбата е позиционирана в първата част на арт галерията на Замъка, която пресъздава лукса, красотата и уюта на дворцовите зали от миналото.

         13.30 часа – отпътуване с корабче до остров Св. Анастасия, който се намира в акваторията на бургаския залив и е единственият обитаем остров по българското Черноморие. Островът се е появил след изригване на вулкан, а в резултат на бурите и морските вълни са се образували причудливи скални образувания. Възможност за посещение на музей разказващ историята на острова, църква „Възнесение Господне” с възстановени стенописи от преди векове, къща за гости с неповторима гледка към морето, ресторант с традиционна за региона кухня, лекарна, предлагаща всякакви лечебни смеси и отвари и др.

За тези, които не желаят да пътуват до острова, ползват свободно време в Бургас.

         16.30 часа – връщане в Бургас. В Бургас ще имате възможност да разгледате таз годишния фестивал на пясъчните фигури на тема –Комикс и филмови герои 2023.

Отпътуване за Шумен. 

Цена: при  група минимум 30 човека  42лв /човек                                   

 Цената включва: транспорт с лицензиран автобус, придружител от фирмата.

 Цената не включва: двупосочен билет с корабче до острова, входни такси за посещаваните обекти и разходи от личен характер!

Цени за пътуване с кораб:

• Двупосочен, стандартен билет за пътуване с кораб - 18,00 лв.

• Двупосочен билет за ученици и пенсионери - 14,00 лв.

• Двупосочен билет за пътуване за деца от 3 до 7 ненавършени години - 8,00 лв.

• Двупосочен билет за пътуване с кораб, при групи над 20 човека - 14,00 лв./човек

*Деца до 3 години и хора с увреждания/срещу показан документ/ не се таксуват за пътуване с кораб.

Цени за посещение на музей:

• Стандартен билет - 6,00 лв.

• За ученици и пенсионери - 5,00 лв.

• За деца от 3 до 7 ненавършени години - 3,00 лв.

• При група възрастни, над 20 човека - 5,00 лв./човек

*Деца до 3 години и хора с увреждания не се таксуват за вход.

Замъка Равадиново: при група над 15човека:  

възрастни - 25лв/човек ; пенсионери - 15лв/човек ; лица с ТЕЛК решение - 10лв; деца до 7год. с придружител - безплатно; деца от 7 год. до 12год. - 13лв/дете; деца от 12год. до 17год. - 15лв/дете; студенти – 20лв/човек;

Билета включва разглеждане на: парк от красива градина с езера, зоо кът, фонтан на желанията, бронзови и мраморни скулптури, параклис, тронни зали в подземната част на комплекс.

Вход за арт галерията, в която са разположени музей на порцелана и музей на старинните географски карти : 10лв възрастен; деца до 7год. с придружител - безплатно; деца от 7год. до 12год., пенсионери и лица с ТЕЛК решение - 5лв/дете; 

Бургас:

Пясъчни фигури  4лв – възрастен, пенсионери – 2 лв, деца 7-18 год. – 2 лв, деца до 7г.  и хора с увреждания – безплатно,  при група над 10 човека – 3 лв/ възрастен.

Забележка: Местата в автобуса се определят по реда на записване!

Важно: При неблагоприятни метеорологични условия и забрана на Морска администрация за плаване или по преценка на капитана на кораба, с оглед на вашата сигурност и безопасност, е възможно курс или курсове до острова да бъдат отменени, въпреки резервацията ви. В такъв случай ще има свободно време в Бургас.

Туроператорът си запазва правото на промяна в последователността на програмата и не носи отговорност за непроведени допълнителни екскурзии по независещи от него причини! Не носи отговорност при промяна на входните такси на посещаваните обекти!