о-в Св. Анастасия - Равадиново

 

Шумен - замъка в Равадиново  - о-в Св. Анастасия -

пясъчни фигури в Бургас

– Шумен

26 август   2023  год 

 

                07.00 часа – отпътуване от Шумен от бензиностанция ОМВ /между Била и пазара/ за Равадиново. Посещение на замъка „Влюбен във Вятъра” в Равадиново, който спечели приз за туристическа атракция номер 1 в света и взе златен и сребърен медал в категорията „Туристическа атракция”, и бе обявен за архитектурно чудо на престижен международен конкурс. Към момента продължава да ни изненадва с нови атракции и експонати. Отвори врати единствената по рода си експозиция на старинен порцелан – част от личната колекция на собственика Георги Тумпалов. Изложбата е позиционирана в първата част на арт галерията на Замъка, която пресъздава лукса, красотата и уюта на дворцовите зали от миналото.

         13.30 часа – отпътуване с корабче до остров Св. Анастасия, който се намира в акваторията на бургаския залив и е единственият обитаем остров по българското Черноморие. Островът се е появил след изригване на вулкан, а в резултат на бурите и морските вълни са се образували причудливи скални образувания. Възможност за посещение на музей разказващ историята на острова, църква „Възнесение Господне” с възстановени стенописи от преди векове, къща за гости с неповторима гледка към морето, ресторант с традиционна за региона кухня, лекарна, предлагаща всякакви лечебни смеси и отвари и др.

За тези, които не желаят да пътуват до острова, ползват свободно време в Бургас.

         16.30 часа – връщане в Бургас. В Бургас ще имате възможност да разгледате таз годишния фестивал на пясъчните фигури на тема –Комикс и филмови герои 2023.

Отпътуване за Шумен. 

Цена: при  група минимум 30 човека  42лв /човек                                   

 Цената включва: транспорт с лицензиран автобус, придружител от фирмата.

 Цената не включва: двупосочен билет с корабче до острова, входни такси за посещаваните обекти и разходи от личен характер!

Цени за пътуване с кораб:

• Двупосочен, стандартен билет за пътуване с кораб - 18,00 лв.

• Двупосочен билет за ученици и пенсионери - 14,00 лв.

• Двупосочен билет за пътуване за деца от 3 до 7 ненавършени години - 8,00 лв.

• Двупосочен билет за пътуване с кораб, при групи над 20 човека - 14,00 лв./човек

*Деца до 3 години и хора с увреждания/срещу показан документ/ не се таксуват за пътуване с кораб.

Цени за посещение на музей:

• Стандартен билет - 6,00 лв.

• За ученици и пенсионери - 5,00 лв.

• За деца от 3 до 7 ненавършени години - 3,00 лв.

• При група възрастни, над 20 човека - 5,00 лв./човек

*Деца до 3 години и хора с увреждания не се таксуват за вход.

Замъка Равадиново: при група над 15човека:  

възрастни - 25лв/човек ; пенсионери - 15лв/човек ; лица с ТЕЛК решение - 10лв; деца до 7год. с придружител - безплатно; деца от 7 год. до 12год. - 13лв/дете; деца от 12год. до 17год. - 15лв/дете; студенти – 20лв/човек;

Билета включва разглеждане на: парк от красива градина с езера, зоо кът, фонтан на желанията, бронзови и мраморни скулптури, параклис, тронни зали в подземната част на комплекс.

Вход за арт галерията, в която са разположени музей на порцелана и музей на старинните географски карти : 10лв възрастен; деца до 7год. с придружител - безплатно; деца от 7год. до 12год., пенсионери и лица с ТЕЛК решение - 5лв/дете; 

Бургас:

Пясъчни фигури  4лв – възрастен, пенсионери – 2 лв, деца 7-18 год. – 2 лв, деца до 7г.  и хора с увреждания – безплатно,  при група над 10 човека – 3 лв/ възрастен.

Забележка: Местата в автобуса се определят по реда на записване!

Важно: При неблагоприятни метеорологични условия и забрана на Морска администрация за плаване или по преценка на капитана на кораба, с оглед на вашата сигурност и безопасност, е възможно курс или курсове до острова да бъдат отменени, въпреки резервацията ви. В такъв случай ще има свободно време в Бургас.

Туроператорът си запазва правото на промяна в последователността на програмата и не носи отговорност за непроведени допълнителни екскурзии по независещи от него причини! Не носи отговорност при промяна на входните такси на посещаваните обекти!

Inactive Modules

You should publish modules to the "inactive" position and set the Menus to "All", for them to show up on pages where there is no active menu ID. This is a bug/feature of Joomla that causes only menu items in the "All" setting to show up.