Букурещ-предколеден

 

Предколеден  Букурещ

3 декември 2022

17 декември 2022  - потвърдена дата

 

 

             Отпътуване за  Букурещ в 6.00 часа от бензиностанция OMV гр. Шумен. Пристигане  в румънската столица Букурещ - Малкият Париж , най- зелената столица на Балканите. Град на контрастите с впечатляваща европейска архитектура, големи булеварди, китни паркове и впечатляващи площади.

     Панорамна обиколка на града: Триумфалната арка - копие на парижката Триумфална арка; храмът на музиката Атене - концертен и фестивален център; Народният театър – символ на театралната бохема; Парламента или Двореца на Чаушеску (къщата на народа) - втората по големина административна сграда в света след Пентагона; Университета - младото сърце на столицата; Кралския дворецПосещение на Музей по естествена история „Григоре Антипа“. В природонаучния музей може да видите минерали и скъпоценни камъни, много видове птици и насекоми, да чуете грохота на изригващ вулкан, да се докоснете до огромни скелети на динозаври, да се разходите в пещера със скални рисунки и пресъздадени от восък океани и планини, да видите древни бозайници от ледената епоха.  

    Програмата ни продължава с  поклонение в Патриаршеския комплекс „Св. Св. Константин и Елена”, където са изложени за поклонение мощите на Св. Димитър Басарбовски, Св. Св. Константин и Елена и др. светии.  

    Пешеходна разходка в стария град. Посещение на Коледен  базар с атрактивни дървени къщички напомнящ на западноевропейските базари  с аромат на греяно вино и сладки изкушения. Ще имате възможност да закупите разнообразни подаръци, ръчно изработени предмети, играчки, традиционни храни и напитки. Децата ще могат да се срещнат с добрия белобрад старец Дядо Коледа. Свободно време в центъра на Букурещ.

   Отпътуване за Шумен около 18 часа.

Цена: при група от минимум 30 човека - 59лв./ човек           

Цената включва: транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания; екскурзоводско обслужване по целия  маршрут;  панорамна и пешеходна обиколка на Букурещ; медицинска застраховка за лица до 65г ;

Цената не включва: входните такси за туристическите обекти и разходи от личен характер; доплащане за мед. застраховка за лица над 65г -2лв;     

Входни такси: входна такса за Коледния базар – 7леи/човек ; Природонаучен музей - 20 леи; учащи – 5 леи; пенсионери над 65 г. срещу документ – 10 леи.

Полезна информация: 1 лв. около 2 леи / покупка само в България/;

Начин на плащане: Депозит при записване в размер на 20 лв; доплащане до 1 декември за дата 3 декември и до 12 декември за дата 17 декември.

Необходими документи: лична карта или международен паспорт с 6-месечна валидност към датата на заминаване. За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител - акт за раждане и нотариално заверена декларация от родителите + по 2 копия към личния документ на детето - лична карта или паспорт.

ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промяна в цената и последователността на програмата по независещи от него причини!  Не носи отговорност при промяна на входните такси на посещаваните обекти. ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти!