Букурещ-предколеден

 

Предколеден  Букурещ

7 декември 2019 год 

 

 

              Отпътуване за  Букурещ в 6.00 часа от бензиностанция OMV гр. Шумен. Пристигане  в румънската столица Букурещ - Малкият Париж , най- зелената столица на Балканите. Град на контрастите с впечатляваща европейска архитектура, големи булеварди, китни паркове и впечатляващи площади.

     Панорамна обиколка на града: Триумфалната арка - копие на парижката Триумфална арка; храмът на музиката Атене - концертен и фестивален център; Народният театър – символ на театралната бохема; Парламента или Двореца на Чаушеску (къщата на народа) - втората по големина административна сграда в света след Пентагона; Университета - младото сърце на столицата; Кралския дворец;

 Посещение на президентския дворец  „Котрочени”.  Дворецът е построен на мястото на манастир, проекта е дело на френският архитект Готеро. Котрочени за кратко е бил дворец на първият румънски крал Карол І и след това преустроен за резиденция на неговите наследници Фердинанд и Мария. Днес в част от комплекса от сгради се помещава и Президентската институция на Румъния. Обиколка на музея „Котрочени “ с местен екскурзовод/около час и половина/ при получено потвърждение от страна на музея.                                          

    Програмата ни продължава с  поклонение в Патриаршеския комплекс „Св. Св. Константин и Елена”, където са изложени за поклонение мощите на Св. Димитър Басарбовски, Св. Св. Константин и Елена и др. светии.  

    Пешеходна разходка в стария град. Посещение на Коледен  базар с атрактивни дървени къщички напомнящ на западноевропейските базари  с аромат на греяно вино и сладки изкушения. Ще имате възможност да закупите разнообразни подаръци, ръчно изработени предмети, играчки, традиционни храни и напитки. Децата ще могат да се срещнат с добрия белобрад старец Дядо Коледа. Свободно време в центъра на Букурещ.

   Отпътуване за Шумен около 18 часа. 

                                              Цена: при група от минимум 30 човека - 40лв./ човек

            при група от минимум 18 човека - 46лв./ човек

Цена включва:

транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания;

екскурзоводско обслужване по целия  маршрут;

панорамна обиколка на Букурещ;

медицинска застраховка; доплащане за лица над 69год!

Цената не включва:

входните такси за туристическите обекти и разходи от личен характер;    

Входни такси: музей Котрочени – възрастни - 55 леи, учащи – 13 леи, пенсионери – 27леи;

Полезна информация: 1 лв. около 2 леи / покупка само в България/;

Начин на плащане: Депозит при записване в размер на 15 лв; доплащане до 5 декември.

Необходими документи: лична карта или международен паспорт с 6-месечна валидност към датата на заминаване. За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител - акт за раждане и нотариално заверена декларация от родителите + по 2 копия към личния документ на детето - лична карта или паспорт.

ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промяна в цената и последователността на програмата по независещи от него причини!  Не носи отговорност при промяна на входните такси на посещаваните обекти. ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти!