Ахтопол

 

 КРАСИВОТО И НЕПОЗНАТО ЮЖНО ЧЕРНОМОРИЕ

Шумен - Созопол - Китен -устието на р. Велека - Резово -Царево - Ахтопол - Китен -Приморско - Шумен

09 август - 14 август 2024 г.

6 дни / 5 нощувки

1 ден: 7.00ч  отпътуване от Шумен за  Созопол - възможност за поклонение пред мощите на Св. Йоан Кръстител и в други православни храмове с чудотворни икони и Св. мощи; посещение в археологическия музей и свободно време. Настаняване в хотел „Оникс“ 3* в Китен, на разстояние 150 м.(5 мин) от южния плаж, на 1 км(15 мин) от плаж Атлиман. Хотела е в центъра на курорта, между двата плажа на Китен, отстои на 350 м от Автогарата, поща и др. Свободно време за плаж и разходка. Вечеря, нощувка.

2 ден: Закуска. Отпътуване за р. Велека. Пожелание срещу доплащане  разходка с лодка по р. Велека, най-голямата и най-дългата странджанска река. Разходката е с продължителност около 1 ч и 30мин. Устието на Велека е най-живописното кътче по българското черноморско крайбрежие, обявено за защитена местност. От там преминава миграционния път  на различни застрашени и защитени видове птици Via Pontica. Там се срещат редки и защитени видове растения, като жълтата водна лилия. Сред установените в р. Велека риби, 7  вида са включени в Червената книга на България. 

Разходката ни продължава с посещение на Резово -  най - южното село на българското черноморие, разположено само на няколко километра от турската граница. През р. Резовска преминава държавната ни граница с Турция. 

Връщане в Китен, свободно време за плаж. Вечеря, нощувка.

3 ден: Закуска, свободно време.  Пътуване до Царево, при възможност  посещение на: Исторически музей, църквата Св. Йоан Кръстител, църквата „Свето Успение Богородично” с икони на Св. Никола покровител на моряците и рибарите и една на Йоан Кръстител, надписана от зографа Йоан (храмът е построен към 1810г. на високия бряг на залива,  на мястото на по-стара църква). Разходката ни продължава с Ахтопол - възможност за посещение на: музей „История на котвата”,  където освен котви  има и корабни оръдия,  мортири,  монети,  керамика, камбани  и всякакво друго корабно оборудване. Гръцкото училище е символ на населението живяло по тези земи преди българите. В наши дни училището не функционира, но е обявено за паметник на културата.  Останките от стената на крепостта Агатопол са разположени на морския нос на най-източната част на града, стената е ограждала площ от близо 6 дка, морският фар, който се издига на входа на пристанището и е един от най-красивите фарове по крайбрежието ни. Връщане в Китен, свободно време за плаж и др., вечеря, нощувка.

4  и 5 ден: Закуска,свободно време за плаж, разходки и лични ангажименти(индивидуално пътуване с туристическо влакче или маршрутка до курортно селище Приморско и обратно). Вечеря, нощувка.

6 ден: Закуска, свободно време за плаж. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Шумен. 

Цена при група от минимум 20 пълноплащащи човека  600 лв/човек

                        Дете до 6.99 год. настанено с двама възрастни в стая  130 лв;   

                        Дете от 7 до 11.99год. настанено с двама възрастни в стая  250 лв;

 Дете над 12год (настанено с двама възрастни в стая) или  3-ти възрастен на разт. фотьойл  390 лв. 

     Цените са валидни при направена резервация и внесено капаро до 29 март 2024 год. След тази дата може да има повишение на цената!!! 

Цената включва: транспорт с лицензиран автобус, 5 нощувки, 5 закуски и 5 вечери в   хотел „Оникс“ 3* в Китен, открит басейн (08.00ч. - 22.00ч.), детски басейн, открито джакузи и водопад за хидромасаж на раменете (към басейна, 08.00ч.- 22.00ч.), сауна (12.00ч - 19.00ч), детска площадка,  детска стая, малка фитнес зала,  Wi-Fi, медицинска застраховка за лица до 69, придружител от Адрина Тур;

Цената не включва: входни такси на посещаваните обекти, разходка с лодка по р. Велека, разходи от личен характер, доплащане за мед. застраховка за лица от 69 до 85г – 6лв;

Начин на плащане:
- депозит - 30 % от пакетната цена при записване до 29 март 2024 год.;
- доплащане  - 30 юли 2024 год.

Входни такси :

Исторически музей Царево -  3лв възрастен; 1 лв учащи и студенти/ човек; лица с увреждания - безплатно;

Музей История на котвата Ахтопол..........

Разходка с лодка по р. Велека /около 1ч и 30мин/  при минимум 10 човека : 25 лв възрастен ; 10 дете до 10г; 

Забележка: 

 Местата в автобуса се определят по реда на записване!

Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

Туроператорът си запазва правото на промяна в последователността на програмата и не носи отговорност за не проведени допълнителни екскурзии по независещи от него причини!