Равадиново

  

Шумен  - Равадиново - Созопол - Шумен 

24  май 2022 

   

        8.00 часа – отпътуване от Шумен от бензиностанция ОМВ/между Била и пазара/ за Созопол.

       Посещение на замъка „Влюбен във Вятъра” в Равадиново, който спечели приз за туристическа атракция номер 1 в света и  взе златен и сребърен медал в категорията „Туристическа атракция”, и бе обявен за архитектурно чудо на престижен международен конкурс. Към момента продължава да ни изненадва с нови атракции и експонати. Отвори врати единствената по рода си експозиция на старинен порцелан – част от личната колекция на собственика Георги Тумпалов. Изложбата е позиционирана в първата част на арт галерията на Замъка, която пресъздава лукса, красотата и уюта на дворцовите зали от миналото. „В ход е и планът за реализацията на огромна по площ Ботаническа градина в Замъка „Влюбен във вятъра“ в Равадиново“ - съобщи Георги Тумпалов, който има амбицията да вдигне в близките години зимна градина с уникален дизайн и оборудване, която ще съперничи на най-добрите зимни градини и дендрариуми в света.

     Отпътуване за Созопол(наречен „малкия Йерусалим“), свободно време. Възможност за поклонение пред мощите на: Св. Йоан Кръстител в храм „Св. Св. Кирил и Методий“ - Старинен Созопол с мощите на св. Йоан Кръстител бе победителят в класацията „Чудесата на България“, проведена през 2011 г.); поклонение пред: частица от Христовия кръст, мощите на Св. Николай, Св. Андрей Първозвани(Според исторически данни, Светецът  с учениците  си тръгвайки да разпространява Божието слово и християнската вяра по света, първо спира в Созопол.), в православен  храм „Св. Георги Победоносец“.

   Църквата „Св. Богородица“ е построена през ХVв. на мястото на по-стар средновековен християнски храм. Данни за съществуването й има от 1482 г. Била е към метоха на островния манастир „Св. Йоан Продром“, по исторически  предположение, там е бил един от градските манастири на Созопол  - „Света Богородица“.

Желаещите могат да посетят археологическия музей структуриран в две направления: археология и християнско изкуство. Може да видите алабастровото ковчеже, в което векове са били съхранявани мощите на св. Йоан Предтеча, и малката кутийка с надпис на гръцки език, която разказва за пътя на мощите до Остров Свети Иван.

    Отпътуване за Шумен.   

           Цена: при група от 18 човека  35 лв /човек                                   

Цената включва: транспорт с лицензиран автобус; придружител от Адрина тур;

Цената не включва: входни такси за посещаваните обекти и разходи от личен характер;

Входни такси:

Замъка Равадиново: при група до 15чов.  - 20лв /човек; при група над 15чов. – 16лв/човек ;

пенсионери - 14лв/човек и лица с ТЕЛК решение - 10лв; деца до 7год. с придружител - безплатно;

деца от 7год. до 12год. - 10лв/дете; деца от 12год. до 18год. - 14лв/дете.

Билета включва разглеждане на: парк с езеро, зоо кът, фонтан на желанията, бронзови и мраморни скулптури, винарна, параклис, детски кът, лятно кино.

Вход за арт галерията: 10лв възрастен; деца до 7год. с придружител - безплатно;

деца от 7год. до 12год., пенсионери и лица с ТЕЛК решение - 5лв/дете; деца от 12год. до 18год. - 7лв/дете.

Археологически музей Созопол: възрастен - 7лв, пенсионери и ученици -  3лв, (групи над 6 чов / 6 лв)

      Забележка:

 

  Местата за сядане в автобуса се определят по реда на записване и внесено капаро! 

       Туроператорът си запазва правото на промяна в последователноста на програмата и не носи отговорност за непроведени допълнителни екскурзии по независещи от него причини! Не носи отговорност при промяна на входните такси на посещаваните обекти!