Тасос

 

Остров Тасос 

 4 дни / 3  нощувки 

 22  - 25 септември 2020 год.

Шумен – Кавала - Керамоти – о-в Тасос – Порто Лагос– Александруполи - Шумен 

 

1 ден: - 05:00 ч – отпътуване от  OMV бензиностанция гр. Шумен за Свиленград – ГКПП Капитан Петко войвода. Туристическа обиколка в Кавала: пешеходна обиколка на града с разглеждане на църквата „Панагия” - отвън, Имарета, паметника и къщата на Мохамед Али, Акведукта, пристанището. По желание: изкачване до Крепостта, свободно време за шопинг, разходка или обяд в уютните заведения, пръснати сред амфитеатрално разположените бели гръцки къщи. Местните специалитети, които не бива да пропускате да опитате са сувлаки и гирос. Керамоти - курортно селище и пристанище откъдето  пътуваме с ферибот до вечно зеления остров Тасос (30-40минути  в Егейско море). Пешеходна разходка и свободно време в столицата Лименас – може да видите руините на древния пазар – агората, археологическия музей , светилищата на Артемида и Дионис, Акрополът, храмът на Атина и античният театър, построен през V в.пр.н.е.. Настаняване в хотел, вечеря, нощувка.

2 ден: Закуска, свободно време  за плаж и разходка. Следобед възможност за  посещение на фабрика за златна и сребърна бижутерия (възможност за пазаруване), вечеря, нощувка.

3 ден: Закуска. Автобусна обиколка на Тасос с посещения на: женския манастир „Св. Архангел Михаил”, в който се пази частица от пирона с който Иисус Христос е бил прикован на кръста /единствената по рода си свещена реликва в Северна Гърция/, живописното старинно селище Панагия, което впечатлява посетителя с каменните си къщи и покриви, изобилие от течаща вода и калдъръмени улици, фабрика за зехтин , красиви заливи и плажове, кестенови и борови гори, маслинови плантации, свободно време за обяд. Връщане в хотела, вечеря, нощувка.

4 ден: Закуска. Свободно време, отпътуване с ферибот за Керамоти. Посещение на манастир „Свети Николай”, построен в езерото с естествено местообитание на розово фламинго, пеликани, корморани, чапли и др., свободно време в Александруполис /прочутият Фар на Дедеагач (старото име на града), вторият по височина в света/. Влизане в България през Свиленград. Пристигане в Шумен късно вечерта.

          Цена при група минимум 18 човека 384  лв. - за възрастен  настанен в двойна или тройна стая на база нощувка, закуска и вечеря.

        Цената включва: транспорт с лицензиран автобус; 3 нощувки в хотел 2/3*; 3 закуски; 3 вечери; пешеходна обиколка на Кавала; панорамна обиколка на о. Тасос с автобус; поклонение в манастир „Св. Архангел Михаил“ с аязмо; посещение на фабрика за зехтин; посещение на фабрика за златна и сребърна бижутерия; поклонение в манастир „Св. Николай“ и църква „Св. Богородица“; пешеходна обиколка на Александруполис; мед. застраховка за пътуване в чужбина /доплащане за лица над 69 год!/; фериботни и пътни такси; придружител от Адрина Тур

        Цената не включва: общинска такса – за хотели 1*/2** по 0.50 евро / стая/ вечер; за хотели 3*** по 1.5 Е стая/ вечер; обяди, разходи от личен характер!

Начин на плащане: 30% от сумата при записване до 30 юни  2020 год.и доплащане до 10 раб. дни преди пътуването!

Необходими документи: лична карта или международен паспорт с 6-месечна валидност към датата на заминаване! За деца до 18 год., пътуващи без родители или с 1 родител, трябва да имат оригинали и по 2 ксерокопия на нотариално заверена декларация от родителя/ите,  че  е/са съгласни детето да пътува в чужбина и акта за раждане.

Забележка:

* Местата за сядане в автобуса се определят по реда на записване и внесено капаро!

*Желаещите  да пътуват трябва да се съобразят с  противоепидемичните мерки – да носят със себе си маски и дезинфектант за лично ползване. 

 ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти!

ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промяна в цената и последователността на програмата по независещи от него причини